Lietuvos krepšinio rinktinė atrankoje į pasaulio čempionatą iškovojo penktą pergalę iš eilės. Ketvirtadienį sunkiai įsibėgėję Dainiaus Adomaičio auklėtiniai vėliau užtikrintai įveikė Lenkiją 79:61 (14:17, 22:8, 17:22, 26:14).

Vienas pagrindinių pergalės kalvių buvo J. Valančiūnas, per 24 minutes pelnęs 11 taškų, atkovojęs 7 kamuolius, atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus, tris kartus suklydęs ir blokavęs tris varžovų metimus. Jo sąskaitoje 15 naudingumo balų. Pagal šį rodiklį jis nusileido tik Artūrui Gudaičiui (16) ir Domantui Saboniui (20).

„Pradžia buvo nelengva, gal jautėsi, kad trūksta susižaidimo. Tų trijų dienų neužteko, kad įeitume į žaidybinį ritmą, – po pergalės kalbėjo J. Valančiūnas. – Žaidimo eigoje taisėme klaidas, žiūrėjome, ką darome gynyboje ne taip. Aišku, tikrai nebuvo idealios rungtynės, bet rezultatas mūsų naudai, tai džiaugiamės“.

Pasak Toronto „Raptors“ vidurio puolėjo, pradžioje lietuviai leido varžovams laisvai mesti tritaškius, prasta buvo gynyba prieš vadinamąjį „pick and pop'ą“ su Maciejumi Lampe, tačiau komanda padarė išvadas ir antroje pusėje žaidimas išties pagerėjo.

„Žaidimas nebuvo idealus. Turite suprasti, kad susižaisti per tris dienas negali. Stengėmės, kovojome, nenusileidome nei fiziškai, nei krepšinio aspektais“, – teigė JV.

Jis išskyrė puikų Lietuvos rinktinės įžaidėjų vaidmenį – tiek po ilgos pertraukos vėl žaisti pradėjusį Mantą Kalnietį, tiek Luką Lekavičių. Abu atliko daugiau nei pusę visų komandos rezultatyvių perdavimų – 13 (iš 20).

„Lukas pridėjo energijos, žvalumo, puikūs jo prasiveržimai. Jis padarė tai, ko mes iš jo tikimės ir palengvino mūsų žaidimą. O Mantas Kalnietis tikrai stengėsi, padarė daug gero. Nenorėkite, trijų dienų komandinio žaidimo neužtenka, bet padarėme gerą darbą, kad laimėtume“, – tvirtino J. Valančiūnas.

Paklaustas, kaip pasijuto, kai jau pirmo ginčo kamuolio metu M. Lampe jam griebė už rankos, o teisėjas pražangos nefiksavo, J. Valančiūnas tik nusijuokė: „Kitą kartą jam griebsiu aš pats.“

Sekmadienį Lietuvos rinktinė žais paskutines atrankos į pasaulio čempionatą C grupės rungtynes išvykoje su Vengrijos nacionaline ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)