21 tašką į nugalėtojų krepšį įmetė Gintarė Petronytė (11 atkovotų kamuolių), 16 - Giedrė Paugaitė, 9 - Marina Solopova, po 8 - Gabrielė Gutkauskaitė bei Kristina Vengrytė.

21 tašku prie pergalės prisidėjo Marta Fernandez (10 rezultatyvių perdavimų), 16 - Elisa Aguilar, 10 - Amaya Valdemoro, po 8 - Marta Xargay ir Anna Montanana.

Didelį būrį žvaigždžių turinti Ispanijos rinktinė buvo šio mačo favoritė, tačiau jauna Lietuvos komanda su ja kovojo kaip lygi su lygia. Po 2 kėlinių mūsų ekipa pirmavo 38:37, tačiau kai kurie taktiniai eksperimentai leido viešnioms perimti iniciatyvą ir sunkiai, bet išsaugoti nedidelį pranašumą iki mačo pabaigos.

Po mačo komandoms buvo įteiktos pirmosios ir antrosios vietų laimėtojų taurės bei apdovanotos naudingiausios žaidėjos. Mūsų rinktinėje asmeninis prizas atiteko Gintarei Petronytei, o Ispanijos ekipoje Martai Fernandez.

„Žaidėme su labai patyrusia Ispanijos komanda ir garbingai su ja kovojome. Gal mums šiandien mažiau sekėsi, žaidėjos buvo kiek pavargusios, nes visas 3 dienas turnyre buvo spaudžiamos. Manau, antroji vieta turnyre yra gera. Juo labiau, kad mūsų žaidimas gerėjo, sprendėme daug klausimų ir matome, kuriuo dar reikia išspręsti. Po šių rungtynių padarysime išvadas, išsiaiškinsime, kur esame labiausiai pažeidžiami ir pamėginsime trūkumus likviduoti“, - sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Algirdas Paulauskas.

Trečia vieta turnyre atiteko Švedijos (1/2) ekipai, kuri penktadienį 68:65 (20:23, 14:14, 23:15, 11:13) privertė pasiduoti autsaideres Latvijos (0/3) krepšininkes.

22 taškus nugalėtojoms pelnė Louice Halvarsson, 9 -Elin Eldebrink, po 8 - Kadidja Andersson ir Martina Stalvant.

Latvių gretose sėkmingiausiai rungtyniavo Ieva Krastina (14 tšk.), Aija Putnina (13 tšk.), Sabine Niedola bei Liene Jansone (po 8 taškus).

Naudingiausia Latvijos rinktinės krepšininke pripažinta Aija Putnina, Švedijos Louice Halvarsson.

Mačas su Ispanijos rinktine buvo Lietuvos komandos generalinė repeticija prie 2013 metų Europos čempionato atrankos kovų pradžią. Oficialias kovas Lietuvos rinktinė pradės birželio 13 dieną rungtynėmis Kauno sporto halėje su Olandija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)