Po dviejų apylygių kėlinių Lietuvos komanda krito į gilią duobę trečiojo pradžioje, kai pralaimėjo atkarpą 0:15.

Likus žaisti 3 min. iki finalinės sirenos lietuvės sumažino atsilikimą iki vienženklio skirtumo, bet priartėti koviniu atstumu taip ir nepavyko – mačo pabaigą tiksliau vėl sužaidė suomės.

Ypač prastai mačas klostėsi iki tol 14 taškų vidurkį turnyre rinkusiai vienai ekipos lyderių Audronei Zdanevičiūtei, kuri prametė pirmus savo 12 metimų „iš žaidimo“.

Kitoje aikštės pusėje nesulaikoma buvo 193 cm ūgio vidurio puolėja Liisa Taponen, kuri prie 20 taškų pridėjo 10 atkovotų kamuolių.

Lietuvės klydo dvigubai dažniau nei varžovės (atitinkamai 18 ir 9).

Lietuva: Urtė Čižauskaitė 12, Elzė Motekaitytė 11, Gedvilė Savostaitė ir Justina Oficerovaitė – po 9;

Suomija: Liisa Taponen 20 (10 atk. kam.), Janette Aarnio 11 (5 rez. perd.), Saana Kujala ir Henna Sandvik – po 10.

Šeštadienį, nuo 16.30 val. Lietuvos laiku, dėl galutinės 11-os vietos 16 ekipų turnyre lietuvės susikaus su Švedijos krepšininkėmis.

Primename, kad grupių etape lietuvės pranoko tik bulgares (72:52) ir nepajėgė rimčiau pasipriešinti nei Ispanijai (40:80), nei Lenkijai (34:66).

Aštuntfinalyje Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės auklėtines sutriuškino ir serbės (71:41), tačiau paguodos kovas jos pradėjo 59:56 įveikdamos bendraamžes iš Nyderlandų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją