„Džiaugiamės, kad visuomeninis transliuotojas sutiko prisidėti prie krepšinio populiarinimo, kad didėja ratas žmonių, kurie galės pamatyti Lietuvos vyrų ir moterų rinktines, jaunimo krepšinį”, – sakė LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

Ateinančią vasarą LRT numato transliuoti 11 vyrų rinktinės rungtynių besirengiant olimpinėms žaidynėms Rio de Žaneire. Ateityje – planai transliuoti moterų rinktinės rungtynes, vaikų ir jaunimo varžybas.

„Nacionalinė krepšinio rinktinė, kaip nacionalinė vertybė, grįžta į nacionalinio transliuotojo eterį. Didžiausi Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės laimėjimai buvo transliuojami per LRT – 1992 m., 1996 m. Olimpinių žaidynių bronza, 2003 m. Europos auksas, 1995 m. Europos sidabras. Tikime, kad šis sugrįžimas rinktinei atneš sėkmę jau artimiausiu metu“, – sakė LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

Iš Lietuvos LRT transliuos šešis vyrų rinktinės mačus. Dar bent penkerios kontrolinės rungtynės numatytos rodyti iš Argentinos ir Brazilijos. Rungtynes bus galima stebėti ne tik per televiziją, bet ir internetu.

Kontrolinės Lietuvos vyrų rinktinės rungtynės:

Birželio 29 d. Klaipėda

Lietuva – Naujoji Zelandija

Liepos 1 d. Klaipėda

Lietuva – Tunisas

Liepos 10 d. Vilnius

Lietuva – Venesuela

Liepos 12 d. Alytus

Lietuva – Nyderlandai

Liepos 14 d. Kėdainiai

Lietuva – Baltarusija

Liepos 18 d. Kaunas

Lietuva – Ispanija

Liepos 20 d. Madridas (Ispanija)

Ispanija – Lietuva

Buenos Airės (Argentina)

Liepos 25 d.

Australija – Lietuva

Liepos 27 d.

Argentina – Lietuva

San Paulas (Brazilija)

Liepos 30 d.

Australija – Lietuva

Liepos 31 d.

Brazilija/Kinija – Lietuva

Rugpjūčio 2 d.

Lietuva – kuri nors Olimpinių žaidynių dalyvė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)