Lietuvos delegacijai atstovavo: Medas Kurpijanovas, Margiris Normantas, Kristupas Totoris, Rytis Meškauskas, Ignas Fiodorovas, Vytautas Saulis, Regimantas Miniotas, Dominykas Tučis, Justas Muzikavičius, Tomas Rimša, Lukas Žarskus, Laurynas Birutis.

Trenerio asistentu buvo Remigijus Bardauskas („Sabonio KC-Vytautas“), gydytojas Arminas Petrauskas, o delegacijai vadovavo Mindaugas Budzinauskas.

Kinijoje reguliariai vyksta krepšinio populiarinimo turnyrai, į kuriuos kviečiami įvairių šalių atstovai. Džiugu, kad šįmet kinai pakvietė ir mūsų šalies atstovus. Kinijoje krepšinio populiarumą rodo rungtynes stebėti susirenkantys tūkstančiai žiūrovų.

Kinijoje Lietuvos delegacija aplankė tris miestus, kuriuose rungtyniavo su JAV moksleivių komanda, sudaryta iš vidurinių mokyklų, nepatekusių į šalies atkrintamas varžybas atstovų, su Kanados „Waterloo Warriors“ universiteto I diviziono komanda bei su turnyro šeimininkų Kinijos rinktine, kurios spalvas gynė geriausi šalies 1997 metais gimę auklėtiniai.

Lietuviai JAV atstovams pralaimėjo visus tris kartus - 64:67, 77:79 (teisėjams užskaičius 2 taškus pasibaigus laikui) ir 74:76 (kai paskutinę akimirką Regimantas Miniotas iš geros padėties prametė tritaškį). Kinijos komandai pralaimėta taip pat tris sykius - 88:95, 60:70 ir 68:77. Kanados ekipa įveikta dukart (78:69 ir 75:73) iš trijų galimų.

Turnyrui pasibaigus treneris gyrė žaidėjus.

„Kaip komandos lyderis gerai pasirodė R. Miniotas, stabiliai žaidė Vytautas Saulis, vienose rungtynėse labai gerai sužaidė Rytis Meškauskas, kitose – Tomas Rimša ar Margiris Normantas. Gana neblogai turnyro metu įsivažiavo ir savo žaidimo kokybę nuolat gerino aukšti žaidėjai - Lukas Žarskus, Laurynas Birutis. Meistriškumo prasme visi žaidėjai patobulėjo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)