Po to, kai rudens viduryje Filadelfijos „76ers“ paskelbė, kad atsisveikina su dvišalį kontraktą turėjusiu lietuviu, šis grįžo į gimtinę ir sudarė trejų metų sutartį su Vilniaus „Rytu“.

Tiesa, šalies vicečempionai nusprendė, kad šį sezoną Ą. Tubelio paslaugų jiems dar neprireiks, todėl paskolino aukštaūgį Klaipėdos „Neptūnui“.

O savo laikinuosiuose namuose uostamiesyje jaunasis talentas sužydėjo it tikras ąžuolas. Labiausiai, kaip ir gamtoje, jis savo žiedus išskleidė jau įsibėgėjus pavasariui, t. y. pirmadienį Jonavoje vykusiose svarbiose LKL rungtynėse su vietos „CBet“ klubu.

Per 33 minutes Ą. Tubelis suvertė 34 taškus (12/14 dvitaškių, 1/4 tritaškis, 7/11 baudos), sugriebė 13, o perėmė 2 kamuolius, blokavo 4 metimus ir sukaupė net 49 naudingumo balus.

Kosminiu puolėjo pasirodymu besigėrėjęs TV komentatorius Vaidas Čeponis palygino Ąžuolą su žmogumi iš kitos planetos, kuris gali su varžovais daryti, ką tik nori.

Surengęs tokį solo šou neseniai 22-ąjį gimtadienį atšventęs vilnietis ne tik pakilo į pirmą vietą efektyviausių LKL sezono žaidėjų sąraše (vid. po 21,4 naud. balo), tačiau ir nukalė „Neptūnui“ itin reikalingą pergalę, palikusią visas viltis kovoti net ir dėl ketvirtos vietos turnyro lentelėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)