Kainos nesikandžioja

Rugsėjį vyksiančių pirmenybių pirmo etapo bilietai kainuos nuo 15 iki 35 eurų (50-120 litų). Vėlesnių etapų, kurie vyks šalies sostinės Liublianos „Stožice“ arenoje, bilietai bus suskirstyti net į septynias kategorijas. Už galimybę stebėti antro etapo susitikimus aistruoliai turės pakloti nuo 17 iki 55 eurų (60-190 Lt), bilietų į ketvirtfinalį kainos svyruos nuo 19 iki 75 eurų (65-260 Lt).

Pusfinalio bilietai kainuos nuo 25 iki 120 eurų (85-415 Lt), mačo dėl trečios vietos – nuo 30 iki 150 eurų (100-520 Lt), finalo – nuo 35 iki 180 eurų (120-620 Lt).

Palyginimui, prieš dvejus metus galimybė palaikyti Lietuvos rinktinę pirmo etapo varžybose Panevėžyje be papildomų mokesčių atsiėjo nuo 89 iki 209 litų, antro etapo Vilniuje dienos bilietas kainavo 129-279 Lt, Kaune vykusių ketvirtfinalių – 139-279 Lt, pusfinalių – 159-309 Lt, finalo – 189-349 Lt.

„Bilietai – išties šiek tiek pigesni, jokios tragedijos dėl kainų tikrai nėra“, – slovėnų pasiūlytas bilietų kainas įvertino ištikimiausiai Lietuvos rinktinės aistruolių grupei priklausantis Tomas Balaišis-Sėkla.

Atsisakė dienos bilietų

Lietuvoje vykusio čempionato organizatoriai krepšinio mėgėjams siūlė įsigyti grupių etapų bilietus į visas dienos rungtynes (vienintelė išimtis buvo lietuvių mačai Panevėžyje, į kuriuos reikėjo pirkti atskirus bilietus).

Slovėnai tokios praktikos atsisakė, leisdami fanams patiems pasirinkti, kokias dvikovas stebėti.

T. Balaišio nuomone, organizatoriai priėmė išmintingą sprendimą.

„Manau, kad taip ir mums, ir kitų šalių sirgaliams bus žymiai geriau. Pradėsime čempionatą Balkanų maišalynėje, o žmonės tuose kraštuose krepšinį tikrai mėgsta. Susidomėjimas mūsų grupės varžybomis turėtų būti didelis, todėl perkant bilietus į konkrečias rungtynes salėje turėtų būti mažiau tuščių kėdžių. Tuo tarpu įsigijęs dienos bilietą žiūrovas paprastai stebi tik vieną jam įdomų mačą ir paskui išeina“, – svarstė krepšinio entuziastas.

Primename, kad pirmo etapo B grupėje kartu su lietuviais rungtyniaus Bosnijos ir Hercegovinos, Makedonijos, Juodkalnijos, Serbijos ir Latvijos komandos.

Sėklos būryje – šimtas žmonių

T. Balaišis vylėsi, kad padedant Lietuvos krepšinio federacijai (LKF) sirgaliams pavyks įsigyti bilietų centralizuotai, ir tribūnose lietuviai galės stovėti kartu bei sudaryti vieną triukšmingą būrį.

Įprastai čempionato organizatoriai rezervuoja tam tikrą skaičių bilietų visų dalyvaujančių valstybių krepšinio federacijoms, o pastarosios vėliau savo nuožiūra išplatina bilietus vidaus rinkose.

„Kiek žinau, Lietuvos ir Slovėnijos krepšinio federacijos labai gerai sutaria, todėl šioje vietoje sunkumų neturėtų iškilti“, – ramus buvo T. Balaišis.

Į Slovėniją kartu su juo turėtų keliauti maždaug šimtas Lietuvos rinktinės fanų. Kviesti prie organizuotos grupės prisijungti daugiau žmonių nesiruošiama.

„Nesinori dirbti kelionių gidu ir visais rūpintis. Turime nuolatinį poros šimtų žmonių būrį, bet visi tikrai nevažiuos. Čempionatas šiemet bus baisiai ilgas, reikės imti visą mėnesį atostogų. Ne visi turės tokią galimybę, o ir išlaidos tokiam laikotarpiui bus nemažos“, – skaičiavo T. Balaišis.

Planuoja gyventi prie garsiojo ežero

B grupės varžybos, kuriose dalyvaus Lietuvos rinktinė, vyks vos 20 tūkst. gyventojų turinčiame Jesenicės mieste, įsikūrusiame greta Austrijos sienos.

Nors Jesenicėje tėra keli viešbučiai, sirgaliai dėl apgyvendinimo pirmo čempionato etapo metu galvos nesuka.

„Jau deramės su keliomis skirtingomis vietomis. Neturėtų iškilti jokių neišsprendžiamų problemų. Slovėnija – turistinė šalis, pats ten esu ne kartą ir ne du buvęs. Žinau, kad infrastruktūra ten tikrai išvystyta.

Manau, kad gyvensime ne pačioje Jesenicėje, o kažkur šalimais. Patys slovėnai sako, kad tame nedidukame pramoniniame mieste nėra ką veikti. Geriau pasiieškosime vaizdingesnės vietos – ar prie Bledo ežero, ar kažkur šalia. Norisi pamatyti ne tik varžybas, bet ir šalį, po kalnus palaipioti, ežere pasimaudyti“, – sumanymais dalinosi T. Balaišis.

Be Jesenicės, pirmas čempionato etapas taip pat vyks Liublianoje („Tivoli“ arenoje), Celjėje ir Koperyje, o šį barjerą įveikusios ekipos persikels į Slovėnijos sostinę.

Turnyras, kuriame varžysis 24 komandos, vyks rugsėjo 4-22 dienomis. Prekyba bilietais į čempionato rungtynes startuos kovo 18 d. Pirmenybė įsigyti bilietų bus suteikta Slovėnijos krepšinio klubams, oficialiems rėmėjams ir nacionalinėms federacijoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)