Vilniuje vykusios rungtynės, kuriose Lietuvos rinktinė 97:89 įveikė Čekijos krepšininkus, į „Siemens“ areną sutraukė 6 591 žiūrovą.

FIBA skaičiavimais, daugiau žmonių antrą Europos zonoje vykusios atrankos varžybų dieną apsilankė tik trijuose susitikimuose. Stokholmo „Globe“ arenoje vykusį mačą tarp Švedijos ir Turkijos stebėjo 11 390 žiūrovų, Saragosoje vykusias rungtynes tarp Ispanijos ir Lenkijos – 8 661 žmogus, o Permėje vykusią akistatą tarp Rusijos ir Makedonijos – 7 099 žiūrovai.

Stokholome ir Saragosoje užfiksuoti netikėtumai – švedai nugalėjo turkus, o lenkai – ispanus.

Penktos pagal lankomumą Europoje buvo Belgrado Aleksandro Nikoličiaus arenoje vykusios rungtynės tarp Serbijos ir Gruzijos, kurias aplankė 5 257 žmonės. Pažymėtina, kad čia irgi užfiksuotas netikėtas rezultatas – serbų pralaimėjimas.

Į geriausių antro turo žaidėjų penketuką kartu su belgu Jonathanu Tabu, Gruzijai atstovaujančiu amerikiečiu Thaddusu McFaddenu, rusu Vitalijumi Fridzonu ir gruzinu Georgiu Šemardiniu pateko ir vienas lietuvis.

Tai – 26 taškus pelnęs ir 6 iš 9 tritaškių į čekų krepšį įskraidinęs Eimantas Bendžius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)