Siužetas

Nuo šio mačo baigties priklausė, kuri komanda B grupėje užims antrąją vietą ir žengs tiesiai į atkrintamųjų varžybų ketvirtfinalį. Pirmojo kėlinio pradžioje sėkmingiau žaidė svečiai, kurie spurtavo 6:0 ir privertė Ettorę Messiną prašyti minutės pertraukėlės sužaidus vos 1,5 min. Pabendravimas su treneriu „armiečiams“ išėjo į naudą: CSKA krepšininkai tapo panašūs į save ir labai greitai pasivijo varžovus. Trumpai tariant, pirmoji mačo pusė labai priminė tai, kas aikštėje vyko per pirmojo rato komandų tarpusavio rungtynes Krasnodare. Ekipos demonstravo kibią gynybą, žaidė organizuotą ir aukšto meistriškumo krepšinį.

Kaip ir gruodžio mėnesio susitikime, kolektyvai ilgai žengė taškas į tašką, o prieš ilgąją pertrauką „raudonai-mėlyniems“ pavyko kiek atitrūkti. Svečiams koją pakišo tai, kad jie labai greitai prisirinko asmeninių pražangų. „Armiečių“ spurtas prasidėjo nuo Sonny Weemso tritaškio, o vėliau šeimininkai varžovus periodiškai baudė už taisyklių pažeidimus. Be klaidų metamos baudos CSKA padėjo įgyti dviženklę persvarą. Būtent šiuo komandai sudėtingu momentu Jevgenijus Pašutinas į aikštelę sugrąžino Nicką Calathesą, kuris, kaip ir pridera lyderiui, ėmėsi iniciatyvos. Graiko aktyvumas „Lokomotiv“ leido priartėti iki 6 taškų (40:34) – visą intrigą komandos atidėjo antrajai mačo pusei.

Visgi vėlesni įvykiai džiugino tik CSKA gerbėjus. Maskviečiai ėmė demonstruoti tiesiog geležinę gynybą, nuolat didino varžovų spaudimą bei sugebėjo išspręsti Calatheso problemą. „Lokomotiv“ puolimas tiesiog subyrėjo. „Raudonai-mėlyni“ ėmė dominuoti aikštėje, keletą metimų iš po krepšio pataikė su varžovų pražangomis ir prieš lemiamą kėlinį pirmavo 11 taškų (58:47).

Atomazga

Paskutinis kėlinys prasidėjo Aleksandro Kauno dvitaškiu su pražanga, o netrukus iš toli pataikė Aaronas Jacksonas – 64:47. Šią akimirką tapo aišku, kad „Lokomotiv“ pratęsti pergalingos serijos nepavyks. Maža to, svečiai visiškai „sulūžo“ ir paskutinį ketvirtį pralaimėjo 9:25. CSKA užtikrintai nugalėjo ir B grupėje užsitikrino antrąją vietą.

Herojus

Viktoras Chriapa. CSKA kapitonas po traumos sugrįžo į rikiuotę. Priverstinė mėnesio pauzė Chriapai nesutrukdė pademonstruoti savo meistriškumo – puolėjas produktyviai žaidė abiejose aikštės pusėse. Krepšininkas pasižymėjo keliose statistinėse kategorijose ir žaidė komandai, o tai simboliška: būtent komandinio žaidimo dėka „armiečiai“ pasiekė šią svarbią pergalę.

Geriausi komandose

CSKA: Sonny Weems – 17 taškų, 5 rezultatyvūs perdavimai. Аleksandras Kaunas – 14 taškų. Viktoras Chriapa – 9 taškai, 8 atkovoti kamuoliai, 5 rezultatyvūs perdavimai.

„Lokomotiv-Kuban“: Nickas Calathesas – 13 taškų, 4 atkovoti kamuoliai. Mantas Kalnietis – 13 taškų (5/6 dvitaškiai, 1/5 tritaškiai), 4 atkovoti kamuoliai, rezultatyvus perdavimas, 2 pražangos, 1 klaida. Simas Jasaitis nerungtyniavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)