Naujajame Džersyje gimęs, bet šaknų Puerto Rike turintis du sezonus praleido NBA lygoje, kur gynė Denverio „Nuggets“ garbę, o tada persikėlė į Vitorijos „Baskonią“.

Šį sezoną tritaškius be saiko švaistęs (vidutiniškai išmesdavo beveik po dešimt) 25-erių metų baskų mažylis nuskynė Eurolygos laurus – su 19,5 taško vidurkio tapo rezultatyviausiu viso turnyro žaidėju ir buvo apdovanotas Alphonso Fordo vardo prizu.

Per įkrintamąsias į aštuonetą patekusi „Baskonia“ ketvirtfinalyje sausai 0-3 krito prieš titulą ginantį Madrido „Real“ klubą.

Primename, kad M. Howardas šią vasarą gali tapti ir Lietuvos rinktinės varžovu olimpiniame atrankos turnyre Puerto Rike, kuris vyks liepos 2-7 d. Jame kartu su šeimininkais bei lietuviais dėl vienintelio kelialapio varžysis Italija, Meksika, Dramblio Kaulo Krantas ir Bahreinas.

Puertorikiečiai, kurie turėtų sulaukti ir Naujojo Orleano „Pelicans“ gynėjo Jose Alvarado pagalbos, startuos kitoje grupėje nei lietuviai, tačiau abiejų komandų keliai gali susikirsti svarbiausiu metu – pusfinalyje arba finale.

Paryžiaus žaidynės tęsis nuo liepos 26 iki rugpjūčio 11 dienos.

Olimpiniame vyrų krepšinio turnyre varžysis 12 komandų. 8 iš jų jau yra aiškios. Tai – Australija ir Kanada (A grupė), Prancūzija, Vokietija ir Japonija (B grupė), Serbija, Pietų Sudanas ir JAV (C grupė).