Mačas prasidėjo dviejų priešingų ekipų krepšininkų – Ernesto Ežerskio ir Edgaro Stanionio mikrodvikova renkant taškus, o įpusėjus pirmajam ketvirčiui nei viena komanda nesusikrovė pranašumo – 12:12. Tiesa, kėlinio pabaigoje „Lietkabelis“ susikrovė persvarą, kurią išlaikė iki pat finalinės ketvirčio sirenos – 26:22.

Antrojo kėlinio viduryje po Sauliaus Kulviečio ir Aido Viskonto tritaškių svečiai šovė į priekį – 32:36. Kaip bebūtų, kolektyvinėmis pastangomis panevėžiečiai neutralizavo varžovų puolimą ir kėlinį užbaigė susigrąžindami persvarą – 42:40.

Sėkmingai pradėję trečiąjį ketvirtį šeimininkai netruko atrasti sėkmingo žaidimo receptą. Kėlinio viduryje kamuoliais maitinamas šeimininkų aukštaūgis Dinma Odiakosa pelnė šešis taškus iš eilės, o po Parrisho Browno tritaškio ekipas skyrė jau dešimt taškų – 61:51.

Įkritę į duobę „Juventus“ krepšininkai nesugebėjo rasti priešnuodžių prieš „Lietkabelio“ puolimą, kuris ketvirtojo kėlinio pradžioje leido susikrauti rekordinį pranašumą – 78:61. Nors rungtynėms artėjant į pabaigą svečiai kiek priartėjo – 84:68, pergalės panevėžiečiai iš rankų nepaleido – 94:84.

„Lietkabelio“ komandoje net šeši krepšininkai pelnė dviženklį taškų skaičių. Po 18 taškų surinko Ernestas Ežerskis ir Dinma Odiakosa (9/12 dvitaškių), po 15 – Darius Griškėnas (8 atk. kam.) ir Parrishas Brownas, 14 – Vaidas Kariniauskas, 11 – Gediminas Žalalis.

Priešingoje barikadų pusėje Edgaras Stanionis įmėtė 20 taškų, po 16 pridėjo Aidas Viskontas ir Saulius Kulvietis, 10 – Karolis Petrukonis.

Trenerių komentarai:

Algirdas Brazys (Panevėžio „Lietkabelio“ vyr. treneris): „Šiai dienai neturime tiek daug pergalių, kad jas nuvertintume. Žinojome stipriąsias „Juventus“ komandos puses, prisitaikėme prie jų žaidimo stiliaus. Pagyriau vyrus už kovingumą, gerą žaidimą. Jie parodė, kad moka žaisti ir einame teisinga linkme. Po pirmos rungtynių dalies varžovai mums įmetė 40 taškų, todėl didžiosios pertraukos metu pastabos buvo šiuo klausimu.

Antra rungtynių dalis buvo geresnė gynybiniu požiūriu, aišku, varžovai įmėtė daugiau nei 80 taškų. Tiesa, daug taškų jie primetė per paskutines tris minutes, kada susikrovėme apčiuopiamą pranašumą ir krepšininkai pradėjo „tempti gumą“.

E. Ežerskis, grįžęs iš Utenos, norėjo įrodyti, jog be reikalo su juo buvo atsisveikinta. Mane maloniai stebina Gedimino Žalalio žaidimas. Galbūt nekrenta į akis žaidėjo pelnytų taškų skaičius, tačiau jis labai protingai ginasi, skaito žaidimą. Žinant, kad
R. Olanderis yra traimuotas, G. Žalalis tapo didžiule paspirtimi ekipai“.

Virginijus Sirvydis (Utenos „Juventus“ vyr. treneris: „Susitikimą kaip ir rezultatą vertinu neigiamai. Kalbėjome, ruošėmės šioms rungtynėms, tačiau pasitaikė dar vienas klaikus mačas kaip su Rygos „Barons/Kvartals“ (BBL čempionate).

Prieš išeidami į aikštelę krepšininkai būna nusiteikę, tačiau mačo metu pasikeičia – vienas nepatenkintas, nes negauna pakankamai kamuolių, kitas pyksta nepatekęs į starto penketą. Su žaidėjais rimtai pakalbėsime. Šiandien nustebino tai, jog pralaimėjome“.

LKL turnyro lentelė:

1.Vilniaus „Lietuvos rytas“330100
2.Prienų „TonyBet“98189
3.Kauno „Žalgiris“65183
4.Kėdainių „Nevėžis“86275
5.Klaipėdos „Neptūnas“53260
6.Pasvalio „Pieno žvaigždės“95456
7.Šiaulių „Šiauliai“93633
8.Kauno rajono „LSU-Atletas“103730
9.Utenos „Juventus“103730
10.Alytaus „Dzūkija“82625
11.Panevėžio „Lietkabelis“92722

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)