„Pagal mūsų turimą informaciją, tikimybė, kad Nenadas dirbs pas mus ir kitais metais, nedidelė“, – Delfi sakė M. Purlys.

15min.lt žurnalistas Rokas Pakėnas praneša, kad 47-erių serbą nusižiūrėjo Europos taurės turnyro vicečempionas Ankaros „Turk Telekom“ (Turkija), ieškantis pamainos į Stambulo „Anadolu Efes“ perėjusiam Erdemui Canui.

Anot M. Purlio, „Lietkabelis“ N. Čanaką norėtų pakeisti Lietuvos treneriu, nors įsitikino, kad ilgalaikiam projektui sėkmingai vadovauti gali ir užsienietis.

Per N. Čanako erą Aukštaitijos sostinės klubas įsitvirtino tarp LKL elito ir pastaruosius ketverius metus nebenukėlė kojos nuo prizininkų pakylos. Tiesa, jei pernai pavyko pasiekti finalą, šiemet „Lietkabelis“ grįžo prie labiau įprastų bronzos medalių.

Nenada Čanakas

„Jeigu jau klausiate, ar trečia vieta vis dar šildo, tai geriausiai atspindi, kokią reputaciją užsitarnavo mūsų komanda, – šypsojosi M. Purlys. – Mano atsakymas – tikrai taip. Be to, treti buvome ir Karaliaus Mindaugo taurės varžybose, Europos taurės turnyre pasiekėme gerą pergalių ir pralaimėjimų balansą, pirmą kartą atvežėme į Panevėžį atkrintamąsias varžybas. Sezonas – tikrai geras.“

Europos taurės varžybose panevėžiečiai dalyvavo trečią sezoną iš eilės ir tikisi sugrįžti ketvirtajam.

Tiesa, turi ir konkurentą – kelių į europinę areną dairosi į Vilnių atsikraustantis „Wolves“ klubas.

Pastarasis galutinėje LKL rikiuotėje liko penktas ir dar tik pradeda rašyti savo istoriją, bet gali pasiūlyti dvigubai didesnę areną, storesnę piniginę bei patogesnę logistiką.

Anot M. Purlio, kol kas galima konstatuoti tik tiek, kad kitą sezoną antrame pagal rangą žemyno turnyre dviejų Lietuvos ekipų tikrai nebus.

„Aiškių kriterijų, kaip pasirenkami Europos taurės turnyro dalyviai, nėra. Atsižvelgiama į klubo prestižą, patikimumą, sportinius rezultatus, biudžetą, jaunimo programas, arenos dydį ir lankomumą, atstumą iki oro uosto ir taip toliau.

Aišku tiek, kad Lietuvai dabar skirta viena vieta. Tai – jau tikras faktas. O kuri komanda tą vietą užims, nėra paskelbta. Tikimės, kad tai būsime mes, yra daug šansų“, – svarstė M. Purlys.

Martynas Purlys

Šio sezono „Lietkabelio“ biudžetas siekė 1,8 mln. eurų. Nors stengsis jį išauginti, klubo vadovas nesudaro iliuzijų, jog pokytis galėtų būti drastiškas.

O kokių pokyčių vasarą dera tikėtis komandos sudėtyje? Garantuotas sutartis šiuo metu turi trys žaidėjai: Vytenis Lipkevičius, Gabrielius Maldūnas ir Nikas Stuknys.

Željko Šakičiaus ir Manto Rubštavičiaus kontraktuose numatyta galimybė pratęsti bendradarbiavimą.

Pastarąjį M. Purlys išskiria kaip sezono metu didžiausią pažangą padariusį ir labiausiai nustebinusį žaidėją.

„Ne tik dėl savo tobulėjimo, bet ir dėl charakterio, atsidavimo, motyvacijos. Buvo ypatingai malonu su juo dirbti. Bet dėl ateities dabar turi apsispręsti pats žaidėjas“, – sakė M. Purlys.

Mantas Rubštavičius

Nors sezoną „Lietkabelis“ užbaigė pergalingai, serijoje dėl trečios vietos 3-2 palaužęs Jonavos „Cbet“, šaukštu deguto tapo faktas, kad uždanga nusileido ne „Kalnapilio“ arenoje, o Šiauliuose.

Klubui nepavyko susikalbėti su areną valdančia savivaldybe, kuri pirmenybę skyrė tarptautiniam badmintono turnyrui.

„Iš mūsų pusės tikrai nėra jokių iškastų karo kirvių. Visąlaik esame pasiruošę diskutuoti, racionaliai kalbėti remiantis aiškiais motyvais, skaičiais, faktais. O jie, manau, labai aiškūs – matėme, kiek panevėžiečių atvažiavo į Šiaulius palaikyti „Lietkabelio“, ir kiek žiūrovų tuo pačiu metu buvo „Kalnapilio“ arenoje“, – dėl keistos situacijos apgailestavo M. Purlys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją