Graikijos klubas ketvirtfinalio seriją laimėjo 3:2 ir tapo vos antruoju klubu Eurolygos istorijoje, kuris laimėjo lemiamas penktąsias serijos rungtynes išvykoje. Iki šio vakaro visas 19 tokių rungtynių buvo laimėję šeimininkai, bet šią seriją pirma nutraukė Šarūno Jasikevičiaus treniruojama Stambulo „Fenerbahče“, patiesusi „Monaco“.

„Olympiakos“ pusfinalyje susikaus su Madrido „Real“ – tai bus praėjusių metų finalo pakartojimas. Eurolygos finalo ketvertas vyks gegužės 24-26 d., Berlyne. Kitame pusfinalyje kausis Atėnų „Panathinaikos“ ir „Fenerbahče“.


„Barcelona“ Eurolygos finalo ketverte nežais pirmą kartą per pastaruosius keturis sezonus – triskart iš eilės ją į šį etapą buvo atvedęs Š. Jasikevičius. Pirėjo ekipa dėl titulo varžysis trečius metus iš eilės.

R. Jokubaitis aikštėje praleido vos 6 minutes, per kurias pelnė 2 taškus (1/2 dvit., 0/1 trit.), atkovojo kamuolį, atliko du rezultatyvius perdavimius ir surinko 3 naudingumo balus. Antroje mačo pusėje gynėjas aikštėje nepasirodė.

I. Brazdeikis rungtynėms registruotas nebuvo.

Katalonai geriau pradėjo susitikimą ir kelis kartus bandė atitrūkti – 18:9, 38:30 bei buvo priekyje didžiąją mačo dalį. „Olympiakos“ pirmą kartą į priekį išsiveržė tik įpusėjus ketvirtam kėliniui, kai iš toli pataikė Shaquielle’as McKissicas (49:47).


Nerukus Sh. McKissicas pelnė dar penkis taškus iš eilės ir dar labiau tolino graikus – 54:49. Kitoje aikštės pusėje Janas Vesely prasižengė puolime, o „Barcelonos“ duobę gilino Kostas Papanikolaou – 57:49.

„Barcelona“ ginklų nesudėjo – atsakė penkiais taškais be atsako (54:57) ir turėjo šansą išlyginti rezultatą, bet Nicolas Laprovittola suklydo, o Nikola Milutinovas krovė iš viršaus – 59:54. Pergalę netrukus įtvirtino baudas realizavęs Isaiahas Canaanas.

„Olympiakos“ į pergalę be Sh. McKissico vedė dvigubą dublį surinkęs centras N. Milutinovas – 10 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir 26 naudingumo balai.

„Barcelona“: N. Laprovittola 17, A. Abrinesas 13, W. Hernangomezas 9, J. Vesely ir R. Rubio po 6.

„Olympiakos“: Sh. McKissicas 12, K. Papanikolaou 11, N. Milutinovas 10 (10 atk. kam.), N. Wiliamsas-Gossas 8.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)