Rungtynės sėkmingiau prasidėjo „Lituanica“ krepšininkams, kurie prabėgus penkioms minutėms pirmavo 8:5. Antroji kėlinio pusė buvo dar sėkmingesnė ir dėka puikaus puolimo svečiai pirmavo 26:17.

Antrame ketvirtyje žaidimas išsilygino, bet nei vienai iš ekipų nesisekė pakeisti skirtumo. Į kiekvieną „Newcastle“ spurtą lietuviai atsakydavo savo taikliais tolimais metimais. Per pirmąją rungtynių dalį jie pataikė net 8 tritaškius iš 11. Būtent tai buvo pagrindinis faktorius, leidęs iki pertraukos pirmauti 43:35.

Tačiau po jos svečiams iš Londono įvyko tikras košmaras. Varžovai, panaudoję agresyvią gynybą, išvargino „Lituanica“ žaidėjus ir spurtavo. Laimėję kėlinį net 28:8 jie ne tik panaikino 8 taškų deficitą, tačiau ir susikrovė dviženklę persvarą bei pamatus paskutiniam ketvirčiui. Nors lemiamas 10 minučių lietuviai ir bandė kapanotis iš duobės, tačiau to padaryti nepavyko ir „Newcastle“ įsirašė pergalę bei revanšavosi už patirtą pralaimėjimą.

Lietuviškosios komandos gretose geriausiai pasirodė 21 tašką pelnęs Paulius Rašamavičius. 20 taškų pridėjo Edvinas Vaupšas (12 atk. kam.), 15 – pirmasis klubo istorijoje legionierius iš Ispanijos Xabieras Enjilo, 13 – Julius Visockas.

Po šių rungtynių paaiškėjo, kad „Lituanica“ reguliariajame sezone užėmė 8-tą vietą ir ketvirtfinalyje susitiks su Mančesterio „Magic“ krepšininkais, kurie yra vieni iš pagrindinių favoritų laimėti čempionų titulą.

Rungtynės vyks balandžio 2 dieną išvykoje, tad „Lituanica“ laukia lietuvių palaikymo svarbiausiose sezono rungtynėse. Daugiau informacijos apie komandą galite rasti čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją