Po kovingos ir lygios kovos pirmoje mačo pusėje žiūrovai po ilgosios pertraukos išvydo visai kitą vaizdą.

Trečiąjį kėlinį „Rytas“ pradėjo puikiai: per keturias minutes pavyko pelnyti 8 taškus, o „7bet-Lietkabelis“ buvo uždarytas tiek, kad sukrapštytų vos vieną – 45:57. Galiausiai per visą ketvirtį panevėžiečiai taip ir nesugebėjo pataikyti „iš žaidimo“, rinko taškus vien baudų metimais, tad atsiliko jau 49:67.

Lemiamame kėlinyje iniciatyvą išlaikę šeimininkai sirgaliams dovanojo įspūdingą pergalę.

„Ryto“ strategą Giedrių Žibėną džiugino auklėtinių gynyba, ypač antroje dvikovos pusėje.

„Komandinė pergalė, trečiasis kėlinys labiausiai patiko, ypač tai, kad rungtynių eigą keitė gynyba. Sportinė forma kyla aukštyn, tik išimtis – rungtynės Prancūzijoje, kur neprisitaikėme prie to kontakto lygio.

Žaidėjai labai teisingai sureagavo po tos išvykos ir į mačą su „Lietkabeliu“ atsinešė tą fiziškumą bei energiją. Pirmoje pusėje „Lietkabelis“ puolime laimėsi vien dėl puolime atkovotų kamuolių arba dėl mūsų neteisingų veiksmų. Antroje rungtynių pusėje parodėme savo tikrą veidą ir smagu, jog būtent gynybos dėka pavyko laimėti“, – kalbėjo „Ryto“ vedlys.

Strategas teigė, jog dvikovą praleidęs Martynas Echodas dar tęsia reabilitaciją bei turėjo gerų žinių dėl Gyčio Radzevičiaus.

„Martynui dar nėra baigta reabilitacija, čia medikai gali geriau pakomentuoti, dar šiek tiek reikia laiko, turime likti kantrūs, bet kaip treneris noriu kuo greičiau matyti žaidėją pasiruošusį žaisti.

Gyčio (Radzevičiaus) sugrįžimas artėja. Tai dar viena gera žinia. Nėra smagu europinį turnyrą pradėti be dviejų starto penketo žaidėjų, bet neverkiame, einame kautis ir stengiamės laimėti. Dabar palankus metas komandai augti“, – kalbėjo G. Žibėnas.

Vyr. treneris džiaugėsi „Ryto“ aistruoliais, kurie sausakimšai užpildė „Jeep“ arenos tribūnas bei nesibaimina ASG arenos erdvių.

„Girdėjau, kad daug žmonių šį vakarą nepateko į areną. Nemanau, kad palaikymas bus silpnesis ASG arenoje.

Bet sutinku, kad nuo mūsų priklausys sirgalių palaikymas. Stengsimės griūti ir arti kiekviename mače. Manau, mūsų lojalūs fanai būtent tai ir vertina, ne visada kaba eina tik apie pergales ar pralaimėjimus.

Mūsų sirgaliai puikiai supranta krepšinį ir matydami tokią komandą kaip sekmadienį, jie gausiai rinksis ir į ASG areną“, – teigė G. Žibėnas.

Rungtynių apžvalga:


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją