Kibioje varžovų gynyboje strigę ir iš patogių padėčių nepataikę Gintaro Krapiko auklėtiniai su varžovais žaidė taškas į tašką, bet pastarieji po pertraukos įjungė aukštesnę pavarą ir pavojingai nutolo – 41:52.

Tiesa, prieš lemiamą ketvirtį žalgiriečiams pavyko kiek pagerinti savo situaciją (46:53), o jame LKL čempionai jau nebesiruošė juokauti: suaktyvinę gynybą ir atrišę krepšį jie žingsnis po žingsnio artėjo prie varžovų, kol galiausiai persvėrė rezultatą savo naudai ir dramatiškai šventė pergalę. Verta pažymėti, kad savo krepšį „sausą“ „Žalgiris“ išlaikė paskutines 4:23 min.!

Kaimyninėje Lenkijoje žalgiriečiai vertėsi be esto Siimo-Sanderio Vene, o du ekipos naujokai debiutavo stipriausiame Senojo žemyno turnyre – tai 25-ąjį gimtadienį minėjęs australas Brockas Motumas ir trimis metais jaunesnis Olivier Hanlanas iš Kanados.

Zielona Guros „Stelmet“ – Kauno „Žalgiris“ – 62:66 (17:15, 18:19, 18:12, 9:20)

„Stelmet“: Vladas Moldoveanu 16 (4 per. kam.), Lukaszas Koszarekas 14, Mateuszas Ponitka 9, Demarquisas Bostas ir Dejanas Borovnjakas po 6 taškus.

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas 17 (11 atk. kam., 25 naud. bal.), Brockas Motumas 16, Olivier Hanlanas 14, Renaldas Seibutis 11 (7 atk. kam.), Robertas Javtokas 5, Ianas Vougioukas 2, Martynas Pocius 1, Mantas Kalnietis (6 rez. perd.), Lukas Lekavičius (3:24 min., 2 kld.), Edgaras Ulanovas (5 rez. perd.) taškų nepelnė, o Kasparas Vecvagaras nežaidė.

Rungtynių eiga:

Kitame C grupės mače Atėnų „Panathinaikos“ (0/1) klubas išvykoje po 70:81 turėjo pripažinti Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ (1/0) krepšininkų pranašumą.

Ketvirtadienį grupėje netikėta pergale startavo Turkijos čempionas Izmiro „Karsiyaka“ (1/0) klubas, savų žiūrovų akivaizdoje 71:62 parklupdęs ispanų gigantę „FC Barceloną“ (0/1).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (707)