Nenoriai apie jau pusantrų metų kamuojančias kelio problemas kalbantis krepšininkas šiuo metu asmeniniais reikalais yra išvykęs iš Lietuvos, o treniruoklių salėje dirba kaip eilinis žmogus – tik stiprina raumenis, kelio neapkraudamas didesniu krūviu.

Prieš tris mėnesius, po antros kelio operacijos, L. Kleiza džiaugėsi, nors ir lėtu, bet sėkmingu procesu. Tiesa, panašu, kad tai nebuvo paskutinis medikų įsikišimas.

„Dabar vyksta procesas – numatyta dar viena procedūra. Po jos žiūrėsiu, kaip pavyks ir ar apskritai pavyks atsistatyti, kokia bus būklė ir kaip koja priims krūvius. O ką toliau daryti, spręsiu vasarą, – pasakojo buvęs NBA žaidėjas, bet detalesnės informacijos pateikti nepanoro. – Čia tokia maža operacija. Nenoriu aš labai gilintis ir plėstis šiuo klausimu.“

Ir nors žaisti negali, bet kamuolio iš savo rankų jis dar nepaleidžia: „Mėtyti aš galiu, todėl pamėtymas yra viena iš mano treniruočių.“

Karjeros piką pasiekusį L. Kleizą kelio skausmai pirmą kartą sustabdė 2011 metais, bet po vieno geriausių JAV specialistų J. Richardo Steadmano atliktos kremzlės atauginimo operacijos lietuvis sėkmingai sugrįžo ant parketo.

2012-aisiais puolėjas padėjo Lietuvos rinktinei prasibrauti į Londono olimpines žaidynes, o po metų atvedė ją iki Europos čempionato sidabro medalių.

Bet tuomet vietoje akceleratoriaus pedalo vėl buvo nuspausti stabdžiai: kelio skausmai pamažu ėmė kankinti krepšininką, kol galiausiai rugpjūčio viduryje jis pareiškė, kad neribotam laikui traukiasi iš krepšinio.

Paskutinį kartą krepšinio aikštėje L. Kleizą krepšinio gerbėjai matė prieš pusantrų metų – 2015-ųjų birželio 6 dieną, kuomet vilkėdamas Milano „Emporio Armani“ ekipos marškinėlius lietuvis žaidė Italijos čempionato pusfinalio rungtynes.

2005 metų NBA naujokų biržoje 27-intu šaukimu pakviestas lietuvis stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje keturis sezonus atstovavo Denverio „Nuggets“, tris – Toronto „Raptors“ komandai. Po vienerius metus L. Kleiza dar praleido Pirėjo „Olympiakos“, Stambulo „Fenerbahce“ ir jau minėtoje „Emporio Armani“ ekipoje.

Su Lietuvos rinktine puolėjas be prieš kiek daugiau nei trejus metus iškovoto sidabro dar turi du bronzos medalius – laimėtus 2007-aisiais Europos čempionate ir 2010-aisiais planetos pirmenybėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)