Beveik mėnesį trukęs Vilniaus „Ryto“ (4-3) pergalių badas „Betsafe-LKL“ čempionate baigėsi. Gausiai savų sirgalių Alytuje palaikyta Giedriaus Žibėno kariauna 91:89 (26:18, 27:15, 17:24, 21:32) dramatiškai įrodė savo pranašumą prieš „Wolves“ (5-2) krepšininkus.

„Rytas“ žaidė neblogai, gal ne visus kėlinius, dominavo pirmoje dalyje. Kita vertus, turėjome neblogus šansus laimėti, bet nepasinaudojome, – kalbėjo R. Kurtinaitis. – Kaip neužpuolėme trys prieš du, kaip nugriuvome paskutinėje atakoje, čia – nelaimingi atsitikimai.

Šiaip per daug leidome įmesti antrus šansus. Jei pakeltume baudų metimo procentą, galima buvo laimėti. Kita vertus, man svarbu, kaip pralaimime. Šiandien neturiu priekaištų. Komanda gera, energinga, nelūžtanti. Viskas gerai“, – mintimis po rungtynių dalijosi R. Kurtinaitis.

„Wolves“ strategas sulaukė klausimo apie komandos sunkumus po krepšiu.

„Mes nekalbame apie krepšinį. Kalbame apie du vyriškus kūnus, kas yra stipresnis. Prarandame kontrolę po krepšiu ne dėl to, kad nesame stiprūs, o dėl to, kad nesusikoncentruojame. Mus sugrūda. To fiziškumo trūksta, bet ne tiek, kaip gali atrodyti. Jei bent jau lygiai atkovotume kamuolių, tai turėtume gerus šansus laimėti.

Šiandien pralaimėjome kovą dėl kamuolių ir tai sugebėjome atkurti intrigą. Čia turime didžiausią rezervą – fiziškumas ir kova dėl atšokusių kamuolių. Ieškome papildymo, bet čia ne mano kompetencija. Tikimės, kad pasistiprinsime. Žaidžiame neblogai, bet mums trūksta fizinės galios po krepšiu“, – pripažino jis.

Rungtynėse itin aktyvūs buvo „Ryto“ fanai, į Alytų atvykę su transparantais.

„Derbyje „Rytas“ – „Žalgiris“ vieni palaikė „Rytą“, kiti – „Žalgirį“, bet kai žaidžia Lietuvos rinktinė, visi palaiko Lietuvą. Fanų elgesys neturėtų peržengti kažkokias ribas išskyrus sportą. Tais laikais kai žaisdavome su Maskvos CSKA mes irgi mušdavomės aikštelėje, bet po rungtynių kartu visi nueidavome į restoraną ir būdavome draugai.

Nereikia maišyti darbo, žaidimo su gyvenimu. Smagu, kai atvažiuoja fanų būrys ir palaiko. Mes ne tos kultūros šalis, kur vyksta tarp fanų muštynės, šaudymai ar mirtys. Mes kultūringesni“, – savo nuomonę apie besikuriančią dviejų sostinės klubų derbio atmosferą sakė R. Kurtinaitis.

Treneris dėkojo vyrams už charakterį, kad nesulūžo, kovojimą iki galo: „Tuos niuansus mes sutvarkysime. Problemą žinome. Aišku, gaila, kad nelaimėjome, bet dirbsime toliau.“

„Spalio mėnesį mums tikrai sunku buvo ir mes imame bet kokią pergalę. Aišku, šiandien ją galėjome iškovoti gal ir lengviau. Du kėlinius kontroliavome rungtynes, trečio kėlinio pradžioje buvome per naivūs, davėme jiems šviežio oro gūsį ir su palaikymu jie grįžo“, – kalbėjo G. Žibėnas.

„Ryto“ treneris dėkojo komandos fanams, kurių dėka jautėsi, lyg žaistų namie: „Dedikuojame jiems šią pergalę, nes daug kas norėtų nusisukti nuo komandos, kai jai sunku, bet šie žmonės, kurie šiandien atvažiavo, nusipelnę geriausių žodžių.“

Kas atsitiko paskutiniame kėlinyje?

„Nesustabdėme Ahmado Cavero. Turime geresnius kūnus nei čia parodėme, mes privalome sustabdyti besiveržiančius žaidėjus, – sakė jis. – Prieš rungtynes kalbėjome, kad esame pamiršę, jog reikia mėgautis žaidimu, jog atstovaujame „Rytui“. Reikia atsinešti tas geras emocijas, tuomet ir darbas treniruotėse yra visiškai kitoks.“

G. Žibėnas taip pat kalbėjo, kad nejautė jokio spaudimo prieš šias rungtynes dėl pralaimėjimų serijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją