Tragišką rungtynių pradžią sužaidę jonaviečiai antrajame kėlinyje atsiliko 23 taškais – 10:33.

„Slogios mintys. Dvikovą pradėjome su gera energija. Deja, neišlaikėme to tempo, kurį patys pasiūlėme.

Vėliau pritrūkome sveikatos, agresijos, ypač kovoje dėl atšokusių kamuolių. Dėl to rungtynės baigėsi pralaimėjimu. Turiu pasveikinti Jonavos komandą, kuri kovėsi iki galo, nepalūžo atsilikdama 20 taškų skirtumu, sveikinu varžovus“, – po dvikovos kalbėjo R. Kurtinaitis.

Iššvaistytą pranašumą Alytaus ekipos strategas teisino solidumo stygiumi.

„Tą vadinu ne atsipalaidavimu, o solidumo trūkumu. Klausau ir Eurolygos trenerių interviu, kurie taip pat skundžiasi auklėtinių koncentracijos stoka.

Galime kalbėti apie greitesnį krepšinį, bet aš nesutinku su tais ekspertais, kurie teigia, kad 20 taškų pranašumas yra nieko. Jei žaidi tvarkingai, solidžiai, laikaisi plano, privalai tuos 20 taškų išsaugoti ir laimėti rungtynes“, – kalbėjo R. Kurtinaitis, kuris nesėkmę aiškino pralaimėta kova po krepšiais (33-41).

R. Kurtinaitis gyrė svečių pergalingą ataką, kuomet po V. Šeškaus minutės pertraukėlės Jonavos ekipa suklaidino varžovus. Kamuolys perduotas ne lyderiui Glynnui Watsonui, o po krepšiu kamuolio laukiusiam aukštaūgiui Goranui Huskičiui, kurio metimas buvo įskaitytas, o šeimininkams pateikti atsako nepavyko.

„Sužaista logiškai. Keitėmės dengiamaisiais visi penkiese, tikėjomės to paties Watsono metimo, bet tai normali situacija. Tik pagirčiau patį atakos atlikimą. Perdavimas atliktas reikiamu greičiu ir aukščiu, ant tolimo ūso ir reikiamam žmogui.

Pasakyčiau, aukšto meistriškumo ataka“, – paskutinį V. Šeškaus sumanymą gyrė R. Kurtinaitis.

Rungtynių apžvalga:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)