Per pirmąsias 4 rungtynes daugiausiai su 8 žaidėjais komandoje turėjęs verstis R. Kurtinaitis patyrė 4 pralaimėjimus. Tarp jų – ir Kauno „Žalgiriui“ (70:84) antrajame ture. Penktadienį pagal sudėtį vienais iš favoritų Eurolygoje įvardijama „Chimki“ krepšininkai namie žais su Tel Avivo „Maccabi“ (1-3).

„Mūsų komandoje naujienos geros. Ketvirtadienį į treniruotę susirinko beveik visa komanda. Mane, kaip trenerį, džiugina„ nes turime už ko užsikabinti ir galime dirbti, – kalbėjo R. Kurtinaitis. – Žinoma, kad tie žaidėjai, kurie grįžo po traumų, ir tie, kurie sėdėjo karantine dėl koronaviruso, dabar nėra geriausios sportinės formos. Tai savaime suprantama. Tai problema, tačiau paskutinė treniruotė vyko sklandžiai, komandos situacija nuolat gerėja. Pažiūrėsime, kaip atrodysime prieš „Maccabi“.

Pirmos pergalės Eurolygoje „Chimki“ sieks su jau į aikštę sugrįžusiais Aleksejumi Švedu, Jordanu Mickey, Janiu Timma, Jevgenijumi Voronovu.

„Žinome varžovų stilių – žaidžia gerai ir lengvai, taikliai meta ir bėga į greitą puolimą. Kitais žodžiais tariant, daro viską, kas mums šiuo momentu yra labai neparanku. Praėjusi savaitė mums buvo labai sunki, pagrindiniai žaidėjai gavo didelį krūvį, o kiti – dar ne visiškai pasirengę. Todėl žaidžiant su „Maccabi“ bus labai svarbu kontroliuoti greitį“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

Lietuvis pabrėžė, kad ir jo auklėtiniai žaidžia greitai, tačiau būtent šiuo metu tai – ne variantas: „Viskas priklausys nuo mūsų disciplinos ir krūvių reguliavimo. Žinome, kad „Maccabi“ stengsis „bėgti“, jie visuomet garsėjo savo spurtais, todėl mums reikia bet kokia kaina sustabdyti jų greitą žaidimą“.

Tai bus 11-asis abiejų komandų susitikimas Eurolygoje. Daugiau pergalių – 7 – tarpusavio dvikovose iškovojo „Maccabi“.

Penktadienį Eurolygoje daugiausiai dėmesio sutrauks vadinamasis „El Clasico“ – dvikova tarp Šarūno Jasikevičiaus treniruojamos „Barcelonos“ ir Madrido „Real“.

Mačas tarp Stambulo „Anadolu Efes“ ir Vilerbano ASVEL atidėtas, o Miunchene „Bayern“ susigrums su Pirėjo „Olympiakos“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)