Kupiškio sporto mokyklos komanda dalyvauja Vaikų berniukų B (gim. 1999 metais) krepšinio čempionate „Manija“ ir turnyro lentelėje rikiuojasi antroje vietoje. Jaunieji kupiškėnai iškovoję 10 pergalių ir patyrę 2 nesėkmes. Klaido Miciūno treniruojami vaikinai lenkia Sabonio krepšinio centro krepšininkus, vieną Šarūno Marčiulionio akademijos komandą, Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ krepšininkus ar Klaipėdos V. Knašiaus KM ekipą.

„Mūsų rezultatai tikrai labai geri, tai mane šiek tiek nustebino. Tačiau aš pasitikiu vaikais. Tikiu, kad dar neišnaudojome visų resursų ir yra kur tobulėti“, - kalbėjo šio sezono Moksleivių krepšinio lygos atradimo treneris Klaidas Miciūnas. - Kol kas negalvojame apie tolimus tikslus, mūsų mintyse tik artėjančios rungtynės. Tikiuosi, kad mums pavyks išlaikyti tokį žaidimą, pasitikiu savo komanda. Vaikai spinduliuoja jėga, dideliu noru ir energija. Jie nori įrodyti Lietuvai, kad ir tokiame miestelyje galima sėkmingai žaisti“.

„Toks sėkmingas žaidimas man yra šioks toks netikėtumas, tačiau mes link šio tikslo ėjome daug metų“, - prisiminė Kupiškio sporto mokyklos direktorius Andrius Klieniauskas. - Viskas prasidėjo nuo trenerio Alvydo Buzelio. Jis atėjęs dirbti gavo 2 krepšinio kamuolius ir leidimą naudotis sale. Jis ilgą laiką dirbo su vaikais, kol galiausiai buvęs jo auklėtinis K. Miciūnas perėmė trenerio patirtį ir pradėjo darbą su jaunaisiais krepšininkais. Sėkmingi mūsų jaunųjų krepšininkų rezultatai prasideda nuo puikių trenerių“.

Treneris K. Miciūnas džiaugiasi, kad Kupiškio SM trylikamečiai nuoširdžiai dirba treniruotėse ir tiki jo sumanymais. Pasak dar jauno specialisto vaikai gali daug pasiekti, tačiau reikia labai sunkiai dirbti.

„Mūsų stiprybė yra geras tarpusavio mikroklimatas“, - tikino Kupiškio SM treneris. - Kryptingai ir sunkiai dirbame treniruotėse, vaikinai aikštėje įvykdo visas mano užduotis. Mus labai šauniai palaiko tėveliai. Vieni kitus puikiai suprantame. Tai mums ir atneša pergales. Kartelę esame aukštai išsikėlę, mūsų didelės ambicijos.

Tėvai supranta, ko mes siekiame. Vaikai irgi turi savo tikslus. Prieš sezoną norėjome išlikti I divizione, tačiau apetitas kyla bevalgant. Dabar norime išlikti tarp keturių geriausių komandų ir atkrintamose turėti namų aikštės pranašumą“.

Šį sezoną Moksleivių lygos varžybose kupiškėnai patyrė vos dvi nesėkmes ir tai nutiko sezono pradžioje. Kupiškio SM atstovai spalį turėjo pripažinti Kauno „Tornado“ krepšinio mokyklos pranašumą, o lapkritį namuose turėjo kapituliuoti prieš Panevėžio kūno kultūros sporto centro komandą.

„Malonu, kad Kupiškis gali varžytis su didžiausiomis šalies krepšinio mokyklomis. Smagu įveikti „saboniukus“ ar „marčiulioniukus“. Tai yra fantastika“, - džiaugėsi K. Miciūnas. - Tokių renginių Kupiškyje nėra buvę. Didelis ažiotažas. Tėveliai ir draugai visiškai užpildo mūsų salę ir net važiuoja su komanda į kitus miestus. Esu apstulbęs. Džiaugiuosi, kad turiu galimybę treniruoti tokią komandą“.

Kupiškio sporto mokyklos direktorius A. Klieniauskas pabrėžia, kad kitos sporto šakos pyksta dėl dėmesio krepšiniui.

„Pakalba žmonės Kupiškyje, kad lėšos skiriamos vien krepšiniui ir tik ši sporto šaka propaguojama, tačiau jeigu visi dirbtų, kaip krepšinio treneris K. Miciūnas, tai pas mus visos sporto šakos būtų aukštumoje. Iš visų sporto šakų Kupiškio rajone sėkmingiausiai varžybose dalyvauja, būtent, krepšininkai“, - pasakojo A. Klieniauskas.

Jaunuosius kupiškėnus į priekį veda sėkmingas dviejų krepšininkų žaidimas. Domantas Vilys vidutiniškai per rungtynes pelno po 27,9 taško, atkovoja po 10 kamuolių ir atlieka po 1,8 rezultatyvaus perdavimo. Tomas Balčiūnas vidutiniškai pelno po 21,3 taško, atkovoja po 22,3 kamuolio ir blokuoja po 0,9 metimo.

„Yra vaikų, kurie šiuo metu atrodo perspektyvūs, tačiau man visi 12 žaidėjų yra vienodi. Visi talentingi, visi užsispyrę ir unikalūs. Aš jais tikiu ir džiaugiuosi. Nenoriu, kad jie išeitų į kitas sporto šakas. Gal kažkam trūksta ūgio, greičio ar metimo, bet mes stengiamės visus trūkumus kompensuoti juodu darbu. Per rungtynes mes atiduodame visą širdį“, - nei vieno krepšininko neišskyrė jų treneris K. Miciūnas.

Treneriui svarbu, kad jaunieji krepšininkai ne tik pasiektų aukštumų populiariausioje sporto šakoje Lietuvoje, tačiau ir taptų dorais žmonėmis.

„Aš noriu, kad mes visada būtume komanda, darnus kolektyvas. Noriu, kad užaugę šitie vaikinai prisimintų tai, kaip smagius metus“, - sakė Kupiškio SM treneris K. Miciūnas. - Norėčiau, kad grįžę po 10-15 metų į Kupiškį, jie kartu sueitų ir vėl žaistų krepšinį. Pasikviestų trenerį, pasėdėtume, pakalbėtume, prisimintume senus laikus. Norėčiau, kad šitie vaikai būtų puikios asmenybės, puikūs žmonės. Visa tai persimeta į aikštelę. Dėl pergalės kauniesi ne vienas, o visa komanda. Jeigu kovosime ir toliau, manau, galime daug pasiekti“.

Jaunieji krepšininkai Kupiškyje jau tapo savotiškomis garsenybėmis. Trylikamečių rungtynes visada stebi pilna salė žiūrovų.

„Sulaukiame daug dėmesio. Savo aistruolius jau išlepinome pergalėmis. Žmonės gatvėse žino, kas yra tie patys jauniausi kupiškėnai, kurie garsina miesto vardą visoje Lietuvoje. Fantastika! Mažo miestelio komanda - antroje turnyro lentelės vietoje. Kupiškyje seniai nebuvo taip sėkmingai žaidžiančios krepšinio komandos. Perrašome istoriją“, - džiaugėsi treneris K. Miciūnas.

„Pas mus Moksleivių krepšinio lygos rungtynės gimnazijos salėje yra miestelio šventė“, - neabejojo sporto mokyklos direktorius A. Klieniauskas. - Šitų vaikų komandos žaidimas yra nuostabus reginys visai mūsų miestelio bendruomenei. Susirenka pilna salė žiūrovų, verda aistros. Visa mūsų bendruomenė turi galimybę dalyvauti gražiame renginyje. Šių berniukų rungtynės yra atgaiva mūsų miesteliui“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)