Tiesa, lietuviams liko dar vienas šansas gegužės 16-19 dienomis Vengrijoje, Debrecene vyksiančiame atrankos turnyre. Ten bus išdalinti paskutiniai 3 kelialapiai.

Lietuviai Evaldas Džiaugys, Aurelijus Pukelis, Darius Tarvydas ir Šarūnas Vingelis finale stengėsi iki pabaigos, tačiau lemiamu metu tikslesni buvo varžovai.

Rungtynės prasidėjo agresyvia gynyba ir nedaug taškų. Praėjus 3 minutėms ir llietuviams atsiliekant 3:4 skaudų smūgį į krūtinę praleido E. Džiaugys, o po peržiūros Nyderlandų W. de Jongui buvo įrašyta pražanga puolime.

Po to lietuvių varžovai išspruko į 4:0 spurtą, o rezultatas tapo 4:8 lietuvių nenaudai. Dvitaškiu su pražanga skirtumą švelnino A. Pukelis, vėliau jis visiškai laisvą po krepšiu rado Š. Vingelį, kabliu pasižymėjo E. Džiaugys, o galingu dėjimu rezultatą lygino D. Tarvydas – 9:9.

Tačiau Nyderlandai į lietuvių spurtą atsakė dar vienu savu – pataikė du staigius tritaškius paeiliui, o lietuviai dabar atsiliko 3 taškais (11:14). Varžovai ir toliau neatsipūtė puolime, keletą dvitaškių paeiliui pataikė Dimeo Van Der Horstas, o rezultatas tapo 12:18.

1 iš 2 baudos metimų ir itin svarbų tritaškį pataikė D. Tarvydas, tačiau po to jis gavo dar dvi progas sumažinti skirtumą, bet pataikyti nepavyko, o Nyderlandai šventė 19:15 pergalę pasibaigus rungtynių laikui.

Lietuva: D. Tarvydas 6, A. Pukelis 6, E. Džiaugys 2, Š. Vingelis 1.

Nyderlandai: J. Driessenas 6, A. Slagteris 6, W. de Jongas 4 (5 atk. kam.), D. van der Horstas 3.

Olandijos krepšininkai į finalą pateko pirmame pusfinalyje 21:11 nušluodami Mongoliją.

Šiuo metu yra žinomos 5 iš 8 Paryžiaus olimpiados vyrų 3X3 krepšinio turnyro dalyvės. Anksčiau pagal reitingą į olimpiadą pateko Serbija, JAV ir Kinija, o pirmąjį atrankos turnyrą laimėjo Latvija. Į pastarąją, Tokijo olimpiadą Lietuvos krepšininkai nepateko po to, kai krito latviams, o būtent jie vėliau pasidabino olimpiniu auksu.

Pusfinalyje – pergalė prieš prancūzus

Per pirmas dvi rungtynių minutes buvo pelnytas vos 1 taškas, tačiau abi komandos greitai įsibėgėjo puolime ir įpusėjus mačui rezultatas buvo lygus – 8:8. Po to sekė kelios lietuvių klaidos, kurios leido Prancūzijai pirmą kartą perimti iniciatyvą (10:11).

Likus 3 min. iki finalinio švilpuko žodį tarė A. Pukelis, o lietuviai susigrąžino persvarą 16:14. Prancūzai netrukus išnaudojo komandinių pražangų limitą, o tai leido lietuviams atsiplėšti baudų metimais, o paskutinius 3 lietuvių taškus pelnė ir pergalę įtvirtino Š. Vingelis.

Lietuva: Š. Vingelis 7, E. Džiaugys 7 (5 atk. kam.), D. Tarvydas 4, A. Pukelis 3.

Prancūzija: H. Suhard 6, J. Rambaut 5, L. Konate 2, A. Vialaret 2.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)