Ketvirtadienį 28-erių krepšininko koją rentgenu peršvietę medikai lūžių nepastebėjo. Bet S. Galdiko čiurna išlieka smarkiai sutinusi – pasak klubo komunikacijos vadovo Algimanto Erciaus, jis net negali priminti kojos.

„Seriją su „Lietuvos rytu“ reikia užmiršti“, – konstatavo A. Ercius.

Kaip stipriai patempti čiurnos raiščiai ir kiek laiko bus priverstas ilsėtis 203 cm ūgio vidurio puolėjas, paaiškės tik penktadienį atlikus papildomus tyrimus. Todėl kol kas neatmestina galimybė, kad S. Galdikas dar grįš į aikštę paskutinėse sezono kautynėse: arba su Kauno „Žalgiriu“ LKL finale, arba su Utenos „Juventus“ serijoje dėl trečios vietos.

Nors trečiadienį K. Maksvytis neabejojo, kad jo auklėtiniai tebeturi visas galimybes nustumti „Lietuvos rytą“ nuo kelio į finalą, priekinės linijos lyderio netektis komplikuoja klaipėdiečių situaciją.

Pusfinalio serijoje S. Galdikas iki šiol per rungtynes vidutiniškai rinkdavo po 9,3 taško, atkovodavo 6,3 kamuolio ir atliko svarbų vaidmenį „Neptūno“ gynyboje.

Dabar K. Maksvytis pagrindinę atsakomybę grumiantis po krepšiu turės patikėti Vytautui Šarakauskui, kuriam talkins per tris mačus su vilniečiais vos 6 min. aikštėje praleidęs Ivanas Neliubovas. Į vidurio puolėjo poziciją gali būti stumiamas ir Donatas Zavackas.

Traumą S. Galdikas patyrė sostinėje trečiadienį vykusios dvikovos ketvirtame kėlinyje, kuomet atakos metu nesėkmingai nusileido ant parketo ir kryptelėjo čiurną užlipęs ant Kšyštofo Lavrinovičiaus kojos.

„Neptūnas“ rungtynes pralaimėjo 89:96 ir serijoje iki trijų pergalių atsilieka santykiu 1:2. Ketvirta LKL pusfinalio akistata šeštadienį vyks Klaipėdoje. Jeigu laimės šeimininkai, lemiamas mačas bus žaidžiamas pirmadienį Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)