Tankus pulsas

Abu jie praėjusią savaitę buvo dažni svečiai „Aspire Dome“ baseine, kur vyko planetos plaukimo čempionatas.

Jau aštuntos sporto šakos pasaulio pirmenybės Katare per paskutinį dešimtmetį – tarptautinio pripažinimo trokštanti Doha virto etatine sporto renginių sostine.

O devintasis bus krepšinis: pernai Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) didesnės konkurencijos nesulaukusiam Katarui patikėjo 2027 metų pasaulio čempionatą.

Ir tai – tik ledkalnio viršūnė.

Rūta MeilutytėDanas Rapšys ir visi kiti plaukimo meistrai grumtis dėl medalių Dohoje pradėjo dar neišsisklaidžius fejerverkų, iššautų uždarius šeimininkų laimėtas Azijos futbolo pirmenybes, dūmams.

Tuo pačiu metu vyko WTA-1000 kategorijos moterų teniso turnyras, kuriame triumfavo pirmoji planetos raketė iš Lenkijos Iga Swiatek.

Už sporto arenų durų tęsėsi pasaulinė EXPO sodininkystės paroda, koncertavo „Backstreet Boys“ ir t. t.

„Jiems labai rūpi šalies reklama“, – kalbėdamas su Delfi, pašėlusį Kataro sostinės pulsą bandė paaiškinti G. Savukynas.

Pašiepiamas pasiekimas

Lietuvos rankinio rinktinės strategas Dohos ritmu gyvena nuo praėjusio rudens, kai priėmė „Al Arabi“ klubo pasiūlymą.

Prieš tai Ukrainos flagmaną Zaporožės „Motor“ treniravęs 53-ejų specialistas tapo pirmuoju lietuviu, pramynusiu taką į šeichų šalies rankinį.

Katare karaliauja futbolas, vietiniai taip pat vertina savo tradicinį sportą: kupranugarių lenktynes ir medžioklinių sakalų varžybas.

Kitos sporto šakos Persijos įlankos supamoje dykumoje neturi aiškesnio statuso. Bet rankinis iš visų išsiskiria vienu aspektu – neįtikėtina sėkme tarptautinėje arenoje.

Nors ir užsitarnauta lygiai taip pat sunkiai suvokiamomis priemonėmis.

Būtent 2015-aisiais Dohoje vykęs pasaulio rankinio čempionatas pradėjo globalių sporto renginių bumą Katare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją