187 cm ūgio puolėja praėjusio sezono pabaigoje papildė ir Vilniaus „Kibirkšties“ komandą, o šį sezoną karjerą toliau tęsia stipriausiame sostinės klube.

„Šį sezoną viskas tikrai lengviau ir paprasčiau, nes visas komandos nares jau žinojau po praėjusio sezono“, - teigia Laura Juškaitė. - Pykčių nebūna, sugyvename draugiškai, su visomis pasikalbame, padiskutuojame, pajuokaujame. Dalį žaidėjų pažįstų iš „Jaunųjų talentų“ komandos laikų. Smagu, žinome viena kitos galimybes, todėl tiek aikštelėje, tiek už jos ribų palengvina tarpusavio supratimą.“

Šį sezoną „Kibirkšties“ komanda pradėjo tvirtu žingsniu, laimėjo trejas rungtynes, patyrė pralaimėjimą tik nuo šalies čempionių „Utenos“ krepšininkių ir LMKL turnyro lentelėje rikiuojasi 2-oje pozicijoje. Dvi pergalės iš trijų galimų pasiektos ir naujai įkurtoje Rytų Europos krepšinio lygoje (EEWBL).

Laura Juškaitė (G. Bubliausko nuotr.)

„Sėkmingą žaidimą lemia kovingumas, krepšinio po vasaros pasiilgimas ir noras nuo sezono pradžios parodyti, kad susirinkome ne šiaip sau, o kovoti dėl kiekvienos pergalės ir žingsnelis po žingsnelio keliauti link užsibrėžto tikslo““, - vardina puolėja. – Pirmiausiai, reikia kokybiško ir drausmingo darbo treniruočių metu, tuomet lengviau bus ir rungtynėse, o per mačus reikia kovoti, būti susikoncentravus visas 40 minučių ir daryti tai, ką kiekviena moka geriausiai. Mūsų stipriosios pusės turėtų būti jaunatviškumas, energija, noras kiekvienose rungtynėse pasiekti pergales. Tiesa, nereikėtų įsivelti į chaotišką žaidimą ir pergalių siekti žaidžiant po vieną.“

Vienai perspektyviausių Lietuvos jaunųjų krepšininkių patarimų negaili ir sostinės klubo strategai – viena ryškiausių šalies krepšinio žvaigždžių Jurgita Štreimikytė-Virbickienė ir treneris Valdas Gecevičius. L. Juškaitė per vienerias rungtynes vidutiniškai renka po 15 taškų, atkovoja 7 ir perima 3 kamuolius.

„Su treneriais sutariu puikiai“, - šypsosi aštuoniolikmetė krepšininkė. – Trenerė Jurgita ne vienerius metus žaidė aukščiausiame lygyje, todėl mums, jaunoms žaidėjoms, labai naudinga jos patirtis ir patarimai. Noriu, kad šį sezoną komanda pasiektų savo tikslus, o asmeniškai noriu patobulėti visapusiškai tiek gynyboje, tiek ir puolime, aikštelėje greičiau priiminėti sprendimus. Kai išeinu į aikštelę, tai apie padidintą varžovių dėmesį tikrai negalvoju, tiesiog, stengiuosi komandai atiduoti tai, ką geriausiai moku ir kas labiausiai sekasi.“

Šią vasarą L. Juškaitė svariai prisidėjo prie to, kad Lietuvos U18 merginų rinktinė išsaugotų vietų Europos čempionato A divizione. Puolėjos vedama jaunių rinktinė Slovėnijoje užėmė 10 vietą, o L. Juškaitė per mačą rinko po 12 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir atliko po 2 rezultatyvius perdavimus.

„Esu jauna, poilsio nereikia labai daug, tad jo kiek buvo, tiek ir užteko“, - apie darbą vasarą kalbėjo L. Juškaitė. - Mano manymu, pasirodėme taip, kaip tuo metu leido mūsų galimybės, galbūt galėjome būti keliais laipteliais aukščiau, tačiau kai kuriose rungtynėse pritrūko sėkmės ir susikaupimo. Išsaugojome vietą A divizione, dėl to tikrai džiaugiuosi. Reikia skirti daug laiko individualiam žaidėjų tobulėjimui, taip pat reikia žaisti prieš stipresnes varžoves sezono metu, kad įgautume patirties, tada ir vasarą viskas bus šiek tiek paprasčiau ir lengviau.“

L.Juškaitės galimybes praėjusią vasarą įvertino ir Lietuvos moterų krepšinio rinktinės treneris Mantas Šernius. Specialistas jauną krepšininkę įvardino, kaip ateities žaidėją.

„Buvo labai įdomu pamatyti viską iš vidaus, sužinoti, kaip dirba, gyvena geriausios Lietuvos krepšininkės. Per rinktinėje praleistą laiką praplėčiau savo krepšinio žinias, pamačiau savo silpnas puses, įgavau tikrai geros ir vertingos patirties, kuri man, jaunai krepšininkei, yra labai naudinga“, - sakė „Kibirkšties“ puolėja.

Jau lapkričio mėnesį Lietuvos moterų rinktinė pradės atranką į 2017 metų Europos čempionatą. Gal tada oficialiose rungtynėse L. Juškaitė debiutuos su nacionalinės komandos apranga?

„Esu susikoncentravusi į artėjančias rungtynes ir treniruotes, tad apie tai visiškai negalvoju“, - šypsosi L. Juškaitė.

Jau penktadienį (spalio 30 d.) L. Juškaitę ir kitas „Kibirkšties“ krepšininkes gali pamatyti Vilniaus žiūrovai. Sostinės krepšininkės 18 valandą Mykolo Romerio universitete (Ateities g. 20) susikaus su LMKL lydere Marijampolės „Sūduvos“ komanda.

„Laukia kietos ir įtemptos kovos“, - rėžia aštuoniolikmetė. - Stengsimės įrašyti pirmą pralaimėjimą Marijampolės ekipai, kuri dar nėra jo nepajutusi. Marijampolės komandoje dauguma krepšininkių turi nemažai patirties, kas aikštelėje tikrai svarbu. Taip pat visos gali pataikyti iš toli, todėl turėsime sunkiai dirbti gynyboje.“

Penktadienis, spalio 30 d., 18.00 val.

Vilniaus „Kibirkštis“ – Marijampolės „Sūduva“.

M. Romerio universiteto sporto salė (Ateities g. 20), įėjimas nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)