Be šios principinės lietuviškos akistatos, vyks dar bent trys viso pasaulio krepšinio fanų dėmesį sukaustysiantys mačai: du iš jų - NBA lygoje, o dar vienas - Eurolygoje.

NBA: „Heat“ - „Thunder“ (3 val. nakties)

Pirmasis neeilinis patiekalas krepšinio gurmanams bus patiektas jau šiąnakt, 3 valandą nakties (Lietuvos laiku), kai susitiks vieni iš realiausių pretendentų į šių metų NBA sostą - Majamio „Heat“ (38/14) ir Oklahomos „Thunder“ (40/13) klubai.

Įspūdingą formą demonstruojantys „Thunder“ žaidėjai, kuriuos į priekį veda sunkiai sustabdomas trio - Russellas Westbrookas, Kevinas Durantas ir Jamesas Hardenas, prieš dešimt dienų namuose patiesė „Heat“ ekipą rezultatu 103:87. Taigi Majamio vyrai tikrai nestokos ryžto atsiteisti su savo skriaudikais, tuo labiau, kad pergalė šioje dvikovoje yra labai svarbi ir turnyrine prasme - abi komandos tęsia kovą dėl nugalėtojų vardo ne tik savo konferencijose, bet ir absoliučioje reguliariojo sezono įskaitoje.

Tiesa, nėra žinoma, ar šiąnakt į aikštę galės išbėgti vienas „Heat“ lyderių Dwyane'as Wade'as, kuris praleido antradienio rungtynes su Filadelfijos „76-ers“ klubu, taigi LeBronui Jamesui ir Chrisui Boshui gali tekti imtis dar daugiau iniciatyvos.

LeBronas Jamesas

NBA: „Clippers“ - „Lakers“ (5 val. 30 min. nakties)

Dar vienas tikras krepšinio skanėstas - 5 val. 30 min. nakties Lietuvos laiku vyksiantis Los Andželo miesto ekipų derbis: „Clippers“ (32/21) prieš „Lakers“ (34/20). Tai bus trečiasis ir paskutinis abiejų ekipų tarpusavio mačas reguliariajame sezone, kurios kaina - itin didelė.

Per pirmas dvi dvikovas, kuriose netrūko itin kieto žaidimo ir emocijų, „Clippers“ ir „Lakers“ pasidalino po pergalę (102:94 ir 91:96), tad šios nakties mūšio nugalėtojai užsitikrins pranašumą prieš varžovus tokiu atveju, jei sezono pabaigoje, iki kurios liko vos 11-15 turų, bus surinkę po vienodai pergalių.

Primename, kad abu klubai kovoja dėl pirmos vietos Ramiojo vandenyno divizione, kuri garantuoja poziciją Vakarų konferencijos pirmame trejete.

„Clippers“ šiąnakt versis be traumuotų Mo Williamso ir Chauncey Billupso, o „Lakers“ gretose gali nebūti čiurną susižeidusio „centro“ Andrew Bynumo, kuris nepasirodė aikštelėje antradienį per akistatą su Naujojo Džersio „Nets“.

Beje, šiąnakt NBA lygoje pasirodys ir Linas Kleiza - jo atstovaujama Toronto „Raptors“ (19/35) ekipa išvykoje 2 val. susigrums su Filadelfijos „76-ers“ (29/24).

Už Atlanto vyks ir dar mažiausiai dvejos intriguojančios rungtynės: 2 val. 30 min. Bostono „Celtics“ (30/22) susitiks su San Antonijaus „Spurs“ (37/14), o 3 val. 30 min. Dalaso „Mavericks“ (30/24) priims Memfio „Grizzlies“ (30/22).

Los Andželo „Staples Center“ arena

LKL: „Žalgiris“ - „Lietuvos rytas“ (19 val. 15 min.)

Ketvirtadienio vakarą, 19 val. 15 min., Kaune vyks LKL lyderių mūšis - „Žalgiris“ (19/1) savo arenoje bandys antrą kartą įrodyti pranašumą prieš „Lietuvos rytą“ (18/3).

Turnyrine prasme šioje dvikovoje intrigos - ne per daugiausiai, kadangi „Žalgiris“ gali sau leisti pralaimėti iki 10 taškų skirtumu arba net ir daugiau, jei paskutiniame ture įveiks Pasvalio „Pieno žvaigždes“. Tokiu atveju žalgiriečiai vis tiek taptų LKL reguliariojo sezono nugalėtojais. Tuo metu „Lietuvos rytui“ ketvirtadienį reikia laimėti ne tik bent 10 taškų persvara, bet ir sulaukti žalgiriečių nesėkmės prieš „Pieno žvaigždes“.

Visgi šių ekipų mačai visada būna principiniai. Tuo labiau, kad tiek „Žalgiris“, tiek „Lietuvos rytas“ paskutines rungtynes LKL sensacingai pralaimėjo - kauniečiai svečiuose 81:92 neprilygo Šiaulių „Šiauliams“, o vilniečiai namuose 84:86 nusileido Kėdainių „Kėdainiai-Triobet“.

Pirmo rato mūšį, vykusį šių metų sausį Vilniuje, 82:72 laimėjo „Žalgiris“. Tačiau ketvirtadienį abi komandos gali turėti nemenkų nuostolių: „Žalgiryje“ tikrai nebus Sonny'io Weemso ir DeJuano Collinso, gali trūkti ir Mindaugo Kuzminsko, o „Lietuvos rytui“ nepadės Predragas Samardžiskis ir galbūt Lawrence'as Robertsas.

Atakuoja Tomas Delininkaitis

Galiausiai 21 val. 45 min. spręsis, kas taps paskutiniu Eurolygos finalo ketverto varžybų dalyviu - „Panathinaikos“ ar „Maccabi“ klubas. Vyks lemiamas, penktasis ketvirtfinalio serijos iki trijų pergalių susitikimas (kol kas serijoje lygu - 2:2).

Jame ne paskutinį vaidmenį turėtų vaidinti ir Lietuvos rinktinės įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius, kuris atstovauja Atėnų komandai. Lietuvis buvo nepastebimas tik trečioje dvikovoje, o kitose pelnė atitinkamai 9, 15 ir 13 taškų.

Beje, intrigos iki paskutinių sekundžių nebuvo tik pirmame šios serijos mače. Visi rezultatai: 93:73, 92:94, 62:65 ir 78:69.

Primename, kad bilietus į Eurolygos finalo ketverto varžybas, kurios vyks gegužės 11-13 dienomis Stambule, Turkijoje, jau turi Barselonos „Regal Barcelona“, Maskvos CSKA ir Pirėjo „Olympiacos“ krepšininkai.

LEAD Technologies Inc. V1.01
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją