Ketvirtadienį Zagrebe kroatai rinksis į treniruočių stovyklą prieš artėjantį naują varžybų „langą“, ir savo gretose turės net 4 krepšininkus iš NBA lygos klubų.

Rungtynės su Lietuva kroatams taps istorinėmis – tiek daug NBA krepšininkų vienu metu šios Balkanų šalies rinktinei dar niekada nėra atstovavę.

Kroatijos rinktinės marškinėlius per rugsėjo 14-osios dienos susitikimą su Lietuva vilkės lengvasis krašto puolėjas Bojanas Bogdanovičius (Indianos „Pacers“), sunkusis kraštas Dario Šaričius (Filadelfijos „76ers“) ir du jauni vidurio puolėjai – Ante Žižičius (Klivlando „Cavaliers“) ir Ivicą Zubacas (Los Andželo „Lakers“).

NBA desantas rinktinėje galėjo būti ir gausesnis, tačiau į trenerio Draženo Anzulovičiaus kvietimą atvykti neigiamai atsakė Mario Hezonja (Niujorko „Knicks“) ir Draganas Benderis (Finikso „Suns“).

Nepaisant šių žaidėjų atsisakymo atvykti, Kroatijos krepšinio federacijos prezidentas Stojko Vrankovičius – patenkintas.

„Rungtynės su Lietuva mums bus labai svarbios. Ir susidomėjimas jomis turėtų būti labai didelis – juk pirmą kartą rinktinėje turėsime net 4 NBA lygos atstovus, tai kelia ir papildomą intrigą. Gaila, kad dar du žaidėjai nesutiko padėti, bet ir be jų mes turime pakankamai talento, kad patektume į 2019-ųjų pasaulio čempionatą“, – kalbėjo jis.

Nepaisant to, kad Lietuvos rinktinėje nebus Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio, praeityje garsus vidurio puolėjas S. Vrankovičius mūsų šalies ekipą vertina kaip itin grėsmingą varžovę.

„Lietuva – tai komanda, kuria dera priskirti pasaulio elitui. Tai itin grėsminga varžovė, ir mūsų laukia rimtas iššūkis“, – pagarbiai apie lietuvis atsiliepė S. Vrankovičius.

J. Valančiūnas antradienį pripažino, kad į rinktinę neatvyks dėl neįprastai anksti prasidedančios Toronto „Raptors“ treniruočių stovyklos, o D. Sabonis savo apsisprendimo kol kas nekomentavo. Pažymėtina, kad kartu su Domantu „Pacers“ gretose rungtyniaujantis kroatas B. Bogdanovičius savo šaliai šiame atrankos „lange“ atstovaus.

Kalbėdamas su savo šalies žiniasklaida S. Vrankovičius pasidžiaugė ir šios vasaros jaunimo rezultatais. Kroatų U-16 vaikinų rinktinė Europos čempionate iškovojo aukso, o U-20 rinktinė – sidabro medalius.

„Tai tik parodo, kokį rezervą turime ir ko galime tikėtis ateityje“, – pabrėžė jis.

Savo ruožtu visos trys Lietuvos jaunimo rinktinės šią vasarą liko be apdovanojimų, o šešiolikmečiai ketvirtfinalyje nusileido būtent Kroatijos atstovams.

Rungtynes su Lietuva kroatai žais ne šalies sostinėje Zagrebe, o ketvirtame pagal dydį šalyje Osijeko mieste, „Gradski vrt“ arenoje, talpinančioje tik 3,5 tūkst. žiūrovų.

Rungtynės turės ir labdaringą akcentą – jų metu Kroatijos krepšinio federacija kamuoliais apdovanos dvi šalies krepšinio mokyklas.

Vėliau, rugsėjo 17-ąją, Kroatijos rinktinės Gdanske laukia išvykos rungtynės su Lenkija.

Visgi verta pažymėti, kad prieš dvikovą su lietuviais Balkanų atstovai yra kur kas prastesnėje turnyrinėje situacijoje.

Lietuviai (6/6) tvirtai pirmauja grupėje, o savo sąskaitoje turintys tik 3 pergales kroatai tarp šešių komandų yra priešpaskutiniai, penkti.

Tiesiai į pasaulio čempionatą pateks tik trys geriausios grupės komandos.

J grupės turnyro lentelė: (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, įmesti taškai, praleisti taškai, taškų santykis, įskaitiniai taškai)

1.Lietuva660512352+16012
2.Italija642474405+6910
3.Lenkija633436410+269
4.Nyderlandai633434416+189
5.Kroatija633431419+129
6.Vengrija633414421−79

Kroatijos rinktinės sudėtis: Josipas Bilinovacas, Bojanas Bogdanovičius, Domagojus Bošnjakas, Mate Kalajžičius, Filipas Krušlinas, Jakovas Mustapičius, Hrvoje Peričius, Darko Planiničius, Ivanas Ramljakas, Krunoslavas Simonas, Rokas Stipčevičius, Dario Šaričius, Karlo Uljarevičius, Ivica Zubacas, Tomislavas Zubčičius, Ante Žižičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)