„Wolves“ (5/9) vienintelę tuščia sąskaita liekančią turnyro komandą (0/14) namuose įveikė 91:89.

Paskutinę pergalę Europos taurės varžybose K. Kemzūros auklėtiniai buvo iškovoję dar lapkritį – vėliau sekė šešių nesėkmių serija.

Tiek laiko čiurnos traumą gydėsi ir komandos lyderis Rasheedas Sulaimonas – būtent 23 taškus pelniusio amerikiečio, o taip pat 15 taškų pridėjusio Vaido Kariniausko individualios atakos gelbėjo „vilkų“ kailį mačo pabaigoje.

Kaip ir 18 kamuolį ne itin branginusių varžovų klaidų.

K. Kemzūrai atokvėpis dėl ilgai lauktos pergalės maišėsi su rūpesčiu dėl saviškių gynybos.

„Esame geresni nei šiandien parodėme – kartais pamiršdavome, ką susitarėme, dažniausiai neapsigindavome vienas prieš vieną. Tai leido įsibėgėti varžovams. Pabaiga buvo nervinga, bet lemiamus epizodus sužaidėme geriau. Esame laimingi, kad likome gyvi, atsitiesėme psichologiškai ir vis dar kovojome dėl vietos atkrintamosiose varžybose, bet turime gerinti gynybą.

Tuo metu puolime pradėjome žaisti greičiau, lyderiai įgauna formą, šiek tiek persirikiavome. Nebesame tik pozicinio krepšinio komanda“, – komentavo „Wolves“ vairininkas.

Europos taurės grupių etape jo auklėtiniams dar liko sužaisti keturis mačus, iš kurių artimiausias sausio 17 d. vyks Rygoje (Latvija), kur dėl karo glaudžiasi Slobožanskės „Prometey“ (7/6).

Būtent ukrainiečiai šiuo metu užima šeštą vietą A grupėje, garantuojančią paskutinį kelialapį į atkrintamąsias varžybas.

Andrea Trinchieri neseniai prarają, skiriančią Kauno „Žalgirį“ nuo Eurolygos atkrintamųjų, lygino su atstumu iki Saturno, bet K. Kemzūra taip matuoti nesiryžta.

„Nesu toks geras astronautas kaip A. Tinchieri, susilaikysiu, – šyptelėjo 53-ejų treneris. – Šansai nėra patys didžiausi, tikėjomės geresnių. Bet kol jų likę, kovosime.“

Paklaustas, kaip pats išgyveno praėjusius kalendorinius metus užbaigusią pralaimėjimų kebeknę, jis teigė apie atsistatydinimą nesusimąstęs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)