Ispanijos portalo Solobasket.com šaltinių duomenimis, kelialapiai į Eurolygą atiteks VTB Vieningosios lygos, Vokietijos Bundeslygos ir Turkijos čempionatų laimėtojams.

Kitų šaltinių teigimu, į kelialapius pretenduoja Lenkijos ir Adrijos lygos čempionatų nugalėtojai, tačiau toks Eurolygos pasirinkimas dabartinio klubinio Europos krepšinio kontekste – sunkiai tikėtinas.

Iš viso turnyre žais 16 komandų – trys įvardintos turnyrų čempionės, Europos taurės čempionė, aštuonių komandų atrankos turnyro laimėtoja bei A licencijas turinčios Stambulo „Anadolu Efes“, Maskvos CSKA, Milano „Emporio Armani“, „Barcelona“, Stambulo „Fenerbahce“, Vitorijos „Laboral Kutxa“, Tel Avivo „Maccabi“, Pirėjo „Olympiakos“, Atėnų „Panathinaikos“, Madrido „Real“ ir Kauno „Žalgirio“ ekipos.

Pagal naująją sistemą, komandos tarpusavyje sužais po du mačus (iš viso 30 rungtynių – 15 namie ir 15 išvykoje), o iš jų geriausios pateks į ketvirtfinalį. Jame serija vyks iki trijų pergalių, o laimėtojai žengs į finalinį ketvertą, kuriame paaiškės čempionas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)