Nuo 2014 iki 2020 m. „Žalgiryje“ žaidęs E.Ulanovas praėjusią vasarą persikėlė į Stambulo „Fenerbahče“, su kuria pasirašė dvejų metų kontraktą.

Vis dėlto, įsitvirtinti Turkijos vicečempionų ekipoje jam nepavyko, tad pasibaigus sezonui sutartis buvo nutraukta.

Praėjusiame Eurolygos sezone E.Ulanovas sužaidė 28 rungtynes, aikštėje vidutiniškai praleisdavo 20 minučių, pelnydavo 4,5 taško, atkovodavo 1,6 kamuolio, atlikdavo 1,4 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 4,7 naudingumo balo.

Turkijos pirmenybėse 29 metų 199 cm ūgio krepšininkas sužaidė tik 9 rungtynes, per jas vidutiniškai rinko po 8 taškus, atkovojo po 3,6 kamuolio ir atiko po 0,9 rezultatyvaus perdavimo.

Kauno „Žalgirio“ sistemoje subrendęs E. Ulanovas kelerius metus rungtyniavo dublerių ekipoje, išbandė jėgas kitose LKL komandose, o 2014 m. debiutavo pagrindinėje „Žalgirio“ sudėtyje ir žaidė Kaune iki 2020 m. vasaros.

Geriausius statistinius rodiklius jis rodė 2017–2018 m. sezone, kai žalgiriečiai pasiekė Eurolygos finalo ketverto turnyrą ir jame užėmė trečią vietą. Tuomet E.Ulanovas pelnydavo po 7,5 taško, atkovodavo po 4,1 kamuolio ir rinkdavo po 10,9 naudingumo balų.

Jis padėjo klubui laimėti 6 LKL čempionų titulus, dusyk (2017 ir 2019 m.) tapęs naudingiausiu LKL finalo serijos žaidėju.

Po metų pertraukos į „Žalgirio“ gretas grįžęs krepšininkas teigė, kad nekantriai laukia susitikimų su komandos gerbėjais. „Džiaugiuosi turėdamas galimybę būti nuostabioje organizacijoje, kuri niekuo nenusileidžia geriausiems Eurolygos klubams ir net yra pavyzdys daugumai komandų. Labai tikiuosi pamatyti kuo daugiau sirgalių „Žalgirio“ arenoje ir pajusti tą atmosferą, kurią jaučiau čia žaisdamas taip neseniai. Tikėkimės galimybės leis mums susitikti ir kartu sukurti kažką stebuklingo. Iki pasimatymo arenoje!“, – sakė E. Ulanovas.

Po praėjusio sezono aktyviai sudėtį formuojantis „Žalgiris“ yra pasirašęs sutartis su keturiais naujokais – amerikiečiais Tyleriu Cavanaugh, Joshu Nebo, vokiečiu Nielsui Giffey ir lietuviu Mantu Kalniečiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)