„Noriu patikslinti, kad savivaldybė turi koncesijos sutartį su VšĮ „Kauno Žalgirio“ rėmėjas, kuris anksčiau priklausė A. Sabonio krepšinio centrui. Esminis dalykas, kad su UAB „Kauno arena“ sutarties savivaldybė neturi. Pagal koncesijos sutartį, koncesininkas turėjo įsteigti įstaigą, kuri operuotų areną“,- teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Kauno vadovas tikino, kad svarstomas variantas koncesijos sutartį nutraukti, tačiau to daryti bent jau kol kas neketinama.

„Yra keletas pažeidimų, kurie kelia mums susirūpinimą ir mes atidžiai sekame situaciją. Turbūt laukiate, kada bus nutraukta sutartis, tačiau mums žiūrint į tolimesnę ateitį mes modeliuojame įvairias situacijas. Yra įvairūs variantai – nuo to, kad koncesininkas ištaiso visas klaidas iki to, kad savivaldybė ne konkurso būdu renkasi kitą koncesininką, kuris perimtų visus buvusio koncesininko įsipareigojimus“, - sakė A. Kupčinskas.

„Mes turime teisę nutraukti, jei yra esminiai pažeidimai. Esminiai pažeidimai jau yra. Nutraukus sutartį labai nukentėtų „Šiaulių bankas“. Tačiau mes pirmiausia žiūrime viešąjį interesą, kas naudingiausia miestui, „Žalgirio“ ekipai. Mes pasirinksime naudingiausią variantą“, - teigė Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius.

Neoficialiai teigiama, kad viena iš didžiausių kliūčių nutraukti sutartį su koncesininku - „Žalgirio“ krepšinio klubas.

„Mes neįsivaizduojame, kad atskirai funkcionuotų arena ir „Žalgiris“, - sakė A. Kupčinskas.

Kauno vadovai pripažino, kad pasklidus informacijai apie galimą sutarties su koncesininku nutraukimą atsirado daug norinčių užimti VšĮ „Kauno Žalgirio rėmėjas“ vietą. Tiesa, dalis pretendentų pageidautų keisti „Žalgirio“ arenos pavadinimą. Tačiau tai – sunkiai įvykdoma užduotis.

„Aš nelabai įsivaizduoju, kad būtų įmanoma keisti pavadinimą. Nemanau, kad tam pritartų ir miesto taryba“, - tikino A. Kupčinskas.

Be to Kauno vadovai pageidauja, kad didžioji dalis „Žalgirio“ arenos uždirbamo pelno bus skirta „Žalgirio“ krepšinio klubui.

„Mes esame pasiruošę priimti kad ir nepopuliariausius sprendimus. Mes turime priimti sprendimus, kurie bus naudingi ateityje. Norisi būti užtikrintiems, kad „Žalgirio“ arenos pelnas bus nukreiptas „Žalgirio“ klubui padėti. Didžioji dalis arenos uždirbamo pelno turi būti nukreipta klubo gelbėjimui ir išlaikymui“, - kalbėjo A. Kupčinskas.

Kol kas nėra aišku, kad savivaldybė priims galutinį sprendimą.

„Sprendimas gali būti priimtas ir šią, ir kitą savaitę“, - svarstė Kauno meras.

„Šiai dienai geriausias sprendimas būtų sutartį nutraukti sutartį ir pavesti areną operuoti S. Dariaus ir S. Girėno sporto centrui. Tačiau gal mes ko nors nematome, gal kažkas paslėpta. Reikia labai gerai įsigilinti į detales ir priimti geriausią sprendimą“, - tvirtino S. Buškevičius.

DELFI primena, kad Kauno apylinkės teismas areštavo „Žalgirio“ areną valdančios bendrovės „Kauno arena“ akcijas. Pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones paprašė Ūkio banko laikinasis administratorius, teisme ginčijantis bendrovės įstatinio kapitalo padidinimo sandorius.

„Kauno arenos“ įstatinis kapitalas buvo padidintas nuo 310 tūkst. iki 1,3 mln. litų vasario pabaigoje.

Naują akcijų emisiją išpirko su buvusiu bankininku Vladimiru Romanovu siejama bendrovė „Turtvalda“, kuri dabar turi 76,15 proc. akcijų paketą. Tuo tarpu iki tol vienintele „Kauno arenos“ akcininke buvusiai viešajai įstaigai „Kauno Žalgirio rėmėjas“ valdančiai Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubą, liko 23,85 proc. akcijų.