Tačiau tai nesutrukdė Kauno rinktinei pademonstruoti puikaus žaidimo ir įrodyti, kad Lietuvos krepšininkams nėra baisu nei pūgos nei bemiegė naktis prieš rungtynes.

Vos dvi valandas praleidę viešbutyje krepšininkai išvyko į pirmas tos dienos rungtynes su Lenkijos rinktine. Šiose rungtynėse tikrai nesijautė, kad kauniečiai butų keliavę 16 valandų ir jau nuo pat pirmų minučių pradėjo rodyti akivaizdų pranašumą ir lenkus nugalėjo net 54 taškų skirtumu (111:57). Rungtynėse pasižymėjo visi 10 komandos žaidėjų.

Po pirmų rungtynių lietuviai turėjo dviejų valandų pertrauką ir bėgo vėl į aikštelę, kurioje „ginklus“ surėmė su Latvijos krepšininkais. Ši dvikova buvo kur kas sudėtingesnė, bet nemažiau rezultatyvi, visas rungtynes pirmavę kauniečiai ketvirtame kėlinyje leido latviams net išsiveržti į priekį ir, likus 3 sekundėms iki ketvirto kėlinio pabaigos, atsiliko trimis taškais, kuomet stulbinamą tritaškį metimą įmetė Laimonas Mikšys (iš „LSU-Atletas“ komandos) ir išplėšė pratęsima, kuriame jau jokių šansų Latvijos rinktinei nebuvo.

Audringai aistruolių palaikomi lietuviai susikoncentravo. Pratęsimo metu puikius kamuolio varymo įgūdžius pademonstravo Justas Nausėdas, kuris net paguldė ant žemės Latvijos gynėjus, o Modestas Latkauskas įrodė, kad jam geriau kelio po krepšiu niekas neužstotų. Kauniečiai šiame ture liko neįveikti ir rungtynes laimėjo 101:90. Šio turo naudingiausiu žaidėju Kauno rinktinėje buvo pripažintas Laimonas Mikšys, kuris į latvių krepšį įmetė net 33 taškus.

Kauno rinktinei šiame ture atstovavo: L. Mikšys, Šarūnas Labenskas, Karolis Meiliūnas, Tomas Vainoris, M. Latkauskas, Lukas Martinaitis, J. Nausėdas, Irmantas Birbalas, Marius Markevičius ir Esmiraldas Šliežiauskas. Ekipai vadovavo Laimonas Eglinskas ir Tadas Vasiliauskas.

Kitas penktas ir lemiamas etapas prieš atkrintamas varžybas vyks Kaune balandžio 6 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)