„Gydytojai atliks tyrimus ir tuomet pasakys, kokia situacija. Dabar nežinome, kokia Chriso sveikatos būklė. Tai, kaip patys matėte, yra didžiausia mūsų problema“, – sakė „Ryto“ vairininkas.

Praėjusį šeštadienį Ch. Krameris žaidė 25 min. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse su Klaipėdos „Neptūnu“, bet kamavosi aikštėje ir nepelnė nė taško. O visiškai išsiderinęs „Rytas“ savų žiūrovų akivaizdoje gavo skaudų antausį 66:78.

Palikus kapitoną Vilniuje, akistatoje su Malagos „Unicaja“ visa atsakomybė pradedant atakas teks Mindaugui Girdžiūnui, kuriam kol kas įžaidėjo funkcijos kelia nemažai sunkumų.

D. Adomaičio teigimu, klubas pastarosiomis dienomis jau apsvarstė galimų naujokų kandidatūras, tačiau papildymo reikės laukti.

„Ieškome, turėjome keletą kandidatų. Bet vis neprieiname iki parašų. Situacija – sudėtinga, nes ne mes vieni įžaidėjų ieškome, daugeliui komandų jų prisireikė. Norime tokio krepšininko, kuris galėtų organizuoti komandinį žaidimą, taip pat privalumas būtų sugebėjimas pataikyti iš toli“, – teigė treneris.

Anksčiau „Rytas“ dairėsi sunkiojo krašto puolėjo, taip pat buvo sukirtęs rankomis su atakuojančiu gynėju Manny Harrisu, kuris labai greitai paliko komandą.

Dabar kitomis pozicijomis D. Adomaitis nebesirūpina.

„Tikime Deividu Sirvydžiu, jo progresu. Jokio atakuojančio gynėjo daugiau neieškosime, dabar mums aktualiau – įžaidėjas“, – pažymėjo specialistas.

Ch. Krameris iš rikiuotės iškrito Europos taurės turnyro starte, kuomet vilniečiai netikėtai namuose palaužė „Unicaja“ 80:72.

Andalūzai sureagavo 4 pergalėmis iš eilės ir dabar dalinasi pirma vieta D grupėje su Kazanės „Uniks“ (Rusija), „Rytas“ laimėjo pusę vėlesnių rungtynių ir žengia trečias.

„Vilniuje jie buvo susikoncentravę į žaidimą per baudos aikštelę. Todėl jų krepšinis atrodė blankesnis, klampesnis. Tačiau dabar „Unicaja“ rungtyniauja greičiau, meta daugiau tritaškių – pataikymo procentas jiems yra labai aktualus. Daug priklausys nuo to, kaip susitvarkysime po krepšiu, kai kuriose situacijose rizikuodami prie trijų taškų linijos, ir kokiu procentu ispanams pavyks atakuoti iš toli“, – prieš atsakomąjį mūšį Malagoje kalbėjo D. Adomaitis.

Apie išaugusį „Unicaja“ žaidimo tempą byloja praėjusiame sezone Eurolygoje žaidusios ekipos rezultatyvumas – kartu su Berlyno ALBA ispanai pelno daugiausiai taškų turnyre (vid. 89).

„Rytas“ – tik 15-as šioje statistikos kategorijoje (78 tšk.), ir jo rezultatyvumą ypač smukdo prastas pataikymas iš dviejų taškų zonos. Vilniečiai realizuoja tik kas antrą dvitaškį (50 proc.) ir pagal šį rodiklį tėra 20-i Europos taurės varžybose.

„Situacijų susikuriame nemažai, o pataikymo procentą pirmiausia numuša metimai iš vidutinio nuotolio. Jis tikrai turėtų būti geresnis. Ką gi, turėsime mesti taikliau“, – komentavo D. Adomaitis.

Kita vertus, „Rytas“ ginasi patikimiau už „Unicaja“ – komandos į savo krepšį praleidžia atitinkamai 75 ir 83 taškus.

Rungtynės Malagoje vyks trečiadienį, nuo 21.45 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)