Puikią formą šį sezoną demonstruojantis 32-ejų M. Kalnietis buvo tikras Prancūzijos ekipos lyderis ir vedė šeimininkus į pergalę.

Per 27 min. gynėjas pelnė 22 taškus (5/8 dvit., 4/5 trit.), atliko 5 rezultatyvius perdavimus, 1 kamuolį atkovojo, 1 perėmė, 2 kartus suklydo ir surinko 23 naudingumo balus.

M. Kalniečiui tai buvo rezultatyviausios rungtynės per visą jo karjerą Europos taurėje.

Iki šiol kaunietis patį rezultatyviausią mačą buvo sužaidęs dar 2013-aisiais, kai atstovaudamas Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ komandai per susitikimą su Zelionos Guros „Stelmet“ pelnė 20 taškų ir surinko 26 naudingumo balus.

14 taškų prie prancūzų pergalės pridėjo DeMarcusas Nelsonas, 12 – Davidas Lighty.

Svečiams iš Rusijos 18 taškų pelnė Sergejus Karasiovas, 13 – Philipas Scrubbas.

Lemiamą persvarą šeimininkams pavyko susikrauti antroje mačo pusėje, kurią ASVEL laimėjo 50:30.

Šeimininkai šiose rungtynėse prarado tik 6 kamuolius. Sankt Peterburgo ekipa suklydo 15 sykių.

Kitose grupės rungtynėse Valensijos „Basket“ (Ispanija) namie 87:66 nugalėjo „Trento“ ekipą iš Italijos ir taip pat į savo sąskaitą įsirašė ketvirtą pergalę iš penkių galimų.

Taigi, po pirmojo Europos taurės grupių varžybų rato C grupėje yra dvivaldystė – pirmauja po 4 sykius laimėjusios Vilerbano ir Valensijos ekipos. „Zenit“ su trimis pergalėmis užima trečiąją vietą.

Turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)