Kauno „Žalgiris“ akistatą Vilniuje laimėjo rezultatu 81:67.

Svečiai sekmadienį anksti įgijo dviženklę persvarą ir daugiau ar mažiau sėkmingai saugojo ją iki finalinės sirenos. „Rytas“ bandė suspurdėti, bet tritaškius vos 13 proc. tikslumu laidžiusių vilniečių ginklai didelio pavojaus „Žalgirio“ šarvams nekėlė.

Žaisdami su principiniais varžovais iš sostinės, Lietuvos čempionai į savo krepšį praleido mažiausiai taškų treniruojant K. Maksvyčiui.

„Pagal kokybę, tai yra Eurolygos lygio rungtynės, o pagal svarbą, sirgalių priešpriešą, gal net ir pranoksta. Akcentavome tai žaidėjams, ir jų pasirodymas nuteikė maloniai. Buvome susikaupę, tinkamai komunikavome tarpusavyje, žaidėme aukodamiesi, ko prieš tai trūko keliuose Eurolygos mačuose.

Rungtynės buvo gana solidžios visais atžvilgiais, išskyrus varžovų puolime atkovotus kamuolius (20 – Delfi). Ačiū Dievui, antraisiais šansais jie daug taškų neprisirinko, labai dėl to nekentėjome. O šiaip pavyko kontroliuoti žaidimą iki pabaigos. Neperlaikėme aikštėje žaidėjų, pasiteisino pasirinktos rotacijos, atsarginiai krepšininkai suteikė gyvumo, kai reikėjo“, – komentavo nugalėtojų strategas.

Sekmadienį jis vėl sulaukė jau tradicinio klausimo, kaip sekasi ieškoti pamainos prieš pat sezoną išvykusiam Ignui Brazdeikiui, ir atsakė su šypsena.

„Matau, kad diskutuojate šia tema: prieš savaitę sakėte, kad papildymo nereikia, dabar – jau kad jis būtinas. Bet mes turime dar neišnaudoto potencialo, pavyzdžiui, Nazo Mitrou-Longo, Luko Lekavičiaus, kai kurių kitų nebe pirmą sezoną „Žalgiryje“ rungtyniaujančių žaidėjų.

Kol kas bandome išnaudoti šitą potencialą, bet kokių žaidėjų imti nenorime. Duodame šansą turimiems žaidėjams, o jei matysime, kad tikrai nepavyksta daugiau iš jų išspausti, tada darysime tam tikrus manevrus“, – atsiliepė K. Maksvytis.

Neabejotinai daugiau „Žalgiris“ tikėjosi iš naujoko N. Mitrou-Longo, kuris Eurolygoje kol kas duoda mažiausiai naudos iš stabiliai rungtyniaujančių ekipos žaidėjų (vid. 2,2 naudingumo balo).

Sekmadienį gynėjo statistika vėl nebuvo įspūdinga (4 taškai, 4 atk. kam., 2 rez. perd.), vis dėlto efektingu prasiveržimu pro R. J. Cole’ą pasižymėjęs kanadietis mažiau blaškėsi po aikštę.

„Jam rungtynės buvo visai geros, prisidėjo prie mums svarbios atkarpos. Matome, kad Nazas – labiau atakuojančio tipo žaidėjas, jo vaidmuo nuo sezono pradžios kažkiek keičiasi. Jei iš pradžių galvojome, kad jis bus labiau įžaidėjas, galintis rungtyniauti ir atakuojančio gynėjo pozicijoje, dabar matome, kad yra veikiau atvirkščiai“, – sakė K. Maksvytis.

Atnaujintoje ASG arenoje Lietuvos grandų derbis vyko po pusantrų metų pertraukos, ir 10 tūkst. vietų turinčios tribūnos buvo beveik užpildytos.

Abi komandas palaikė tūkstantinės aktyviausių sirgalių pajėgos – kauniečius atsekė kaip niekad gausi palyda, tuo metu „B tribūna“ persikraustė į naują talpesnį sektorių priešingame arenos kampe.

„Didžiausias dėkui mūsų fanams, kurie nepalieka komandos po kelių pralaimėjimų – tai persidavė ir mums patiems. Atmosfera buvo tikrai gera. „Jeep“ arenoje triukšmas vis tiek būna didesnis, bet nežinau, ar ji atitinka visus saugumo ir kitus reikalavimus“, – įspūdžius iš viešnagės Vilniuje apibendrino K. Maksvytis.

Laimėjęs „Žalgiris“ tapo vienvaldžiu LKL lyderiu (8/0), pirmą nesėkmę patyręs „Rytas“ (7/1) žengia įkandin.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)