„Įgūdžių puolime turintis centras pamažu atrandantis save. Naudingas pelnant taškus iš po krepšio ir gali būti panaudotas pikenrolo metu. Gali blokuoti metimus, bet nėra tikras krepšio sergėtojas“, – J. Valančiūno individualias žaidimo ypatybes vertino analitikas.

Jis prisiminė ir kaip Rytų konferencijos atkrintamosiose varžybose, kai strigo lyderiai DeMaras DeRozanas ir Kyle'as Lowry, centras iš Lietuvos prisiėmė daugiau atsakomybės puolime ir tai darė sėkmingai. Iki nelemtos čiurnos traumos trečiose konferencijos pusfinalio rungtynėse JV rinko po 15 taškų, krepšį atakuodamas 55 proc. tikslumu.

„Tačiau šiemet daug svarbesnė bus Valančiūno gynyba, nes Toronto klubas atsargoje jau nebeturi skyles užkamšyti galinčio Bismacko Biyombo“, – akcentavo specialistas.

– Tol, kol „Raptors“ gynėjai užbaigs 60 proc. komandos atakų, abejoju, ar Valančiūnas turės didesnę rolę. Todėl atrodytų logiška, jeigu Casey centrą dažniau išnaudotų žaidžiant atsarginiams žaidėjams.

Jonas jau įrodė, kad gali po krepšiu pats susikurti progų atakuoti. Žvelgiant į statistiką, prasiskynęs kelią po krepšiu jis atakuoja 47,7 proc. taiklumu, nors ir neretai klysta. Valančiūnas taip pat yra vienas geriausių lygos kovotojų dėl kamuolių puolime, be to, puikiai užbaigia atakas po pikenrolo – pataiko 60 proc. metimų.“

Jonas Valančiūnas

Nuo šio sezono įsigalios naujoji sutartis tarp „Raptors“ ir JV. Ketverių metų kontrakto vertė – 64 mln. JAV dolerių, todėl nenuostabu, kad Toronto ekipos vadovai norėtų, kad pamažu jų investicija imtų atsipirkti.

„Valančiūnas atlieka daugiau blokų nei vidutinis centras, o tai įrodo jo vertę po krepšiu. Prieš jį varžovai krepšį iš ne toliau nei 1,5 m atstumo atakuoja 52,2 proc. taiklumu. Palyginimui B. Biyombo statistika praėjusiame sezone buvo 45,2 proc.

Jonas ne itin sėkmingai sugeba sugrįžti atgal į savo gynybos padėti po to, kai jam tenka išbėgti prie tritaškio linijos. Nors kaip centras jis ginasi prastai, tačiau turi galimybių kartu su patirtimi patobulėti šioje srityje“, – savo analizę su perspektyva užbaigė K. Peltonas.

Krepšinis.lt primena, kad praėję metai Jonui buvo rekordininiai NBA: 12,8 taško, 9,1 atkovoto kamuolio ir 1,3 bloko reguliariajame sezone bei 13,8 taško, 10,8 atkovoto kamuolio ir 1,2 bloko atkrintamosiose varžybose.

Šiemet savo sirgaliams „Raptors“ pirmą kartą prisistatys jau spalio 2 d. 2.30 val. Lietuvos laiku, kuomet sužais pirmąsias iš septynių ikisezoninių rungtynių. Patikrinimas bus išties rimtas, nes varžovas – Kevinu Durantu pasistiprinęs Oklando „Golden State Warriors“ klubas.

Tuo metu reguliarųjį sezoną „dinozaurai“ atidarys spalio 27 d. 2.30 val. Lietuvos laiku Toronte vyksiančiame mače prieš Detroito „Pistons“ krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)