Vienas geriausių pastarojo 20-mečio Lietuvos krepšininkų R. Šiškauskas dar 2007-ųjų pavasarį vilkėjo Atėnų „Panathinaikos“ marškinėlius ir Graikijos krepšinio grandą atvedė į Eurolygos čempionų sostą. Visgi per vasarą daug kas pasikeitė – prasidėjus naujam sezonui 198 cm ūgio puolėjas jau vilkėjo buvusios savo varžovės finale CSKA komandos marškinėlius.

„Prieš metus dar buvau kitoje barikadų pusėje. 2007-aisiais CSKA buvo priešai, kovojome aikštėje, tačiau po metų aš buvau maskviečių gretose ir tai buvo geriausi metai mano karjeroje“, – kalbėdamas su Eurolygos televizija prisiminė R. Šiškauskas.

Lietuvis ne tik padėjo Rusijos čempionams susigrąžinti trofėjų, bet ir pats rungtyniavo įspūdingai. Vidutiniškai po 14 taškų pelnęs, 3,2 kamuolio atkovojęs, 1,4 rezultatyvaus perdavimo atlikęs ir 16 naudingumo balo rinkęs lietuvis buvo pripažintas naudingiausiu Eurolygos žaidėju.

„Kai tu darai tai metai iš metų, diena iš dienos, kai tu bandai būti geriausiu, kai bandai patekti į geriausią Europos komandą ir tai pasieki, apima neįtikėtinas jausmas“, – pripažino R. Šiškauskas.

To sezono CSKA komandą treniravo Ettore Messina, o be R. Šiškausko joje žaidė tokios žvaigždės kaip Theodoras Papaloukas, Matjažas Smodišas, Trajanas Langdonas, Johnas Robertas Holdenas ir kiti krepšininkai.

Prisiminimai apie istorinį R. Šiškausko ir CSKA sezoną – emocingame Eurolygos vaizdo klipe:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)