41-ą paskutinį „Rockets“ mačą dėl kairės kojos traumos praleidęs aukštaūgis visa jėga dalyvavo ekipos treniruotėje ir naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį gali įžengti į aikštę po trijų mėnesių pertraukos.

Pirmas keturias Hiustono klubo dvikovas 2014-2015 m. T. Jonesas pradėjo starto penkete, kaip ir 71-erias iš 76-erių žaistų praėjusių metų susitikimų. Jo vidurkiai šio sezono starte – 14 taškų ir 7,5 atkovoto kamuolio.

Tačiau T. Jonesui patyrus traumą jį „Rockets“ starto penkete puikiai pakeitė lietuvis Donatas Motiejūnas (36 pasirodymai starto penkete), renkantis vidutiniškai po 10,9 taško ir sugriebiantis po 6,1 atšokusio kamuolio per 28 min. Tiesa, ši statistika dažnai net neatspindi tikrosios D-Mo naudos komandos rezultatams, nes pagal +/- rodiklį jis yra vienas geriausių „Raketų“ sezono žaidėjų ir greitai užsitarnavo fanų palankumą bei palaikymą.

Taigi ką grįžus T. Jonesui pasirinks treneris Kevinas McHale'as? Tuo labiau, kad ant suolo dar sėdi ir savo minučių laukia neseniai įsigytas Joshas Smithas.

„Vasarą Terrence'as tikrai sustiprėjo per treniruočių stovyklą ir sezono pradžioje žaidė labai gerai, pasitikėjo savo jėgomis, gerai judėjo. Taigi dabar vėl susigrąžinti šį vaikiną į rotaciją, tai tarsi įsigyti naują pajėgų žaidėją. Tai labai svarbu mūsų komandai“, – teigė K. McHale'as ir patvirtino, kad T. Jonesas sugrįžti ant parketo gali jau trečiadienį.

Tiesa, teigiama, kad pirmosiomis savaitėmis iš 23-ejų metų puolėjo stebuklų laukti dar nereikėtų ir veikiausiai jis į rotaciją įsilies po truputį, bet nebūtinai nuo atsarginių suolo, kadangi paskutinėse dvejose rungtynėse teksasiečiams negalėjo padėti pagrindinis jų „centras“ Dwightas Howardas, kuris pasitempė čiurną. Jo statusas prieš akistatą su „Mavericks“ kol kas neaiškus.

Tokiu būdu visai įmanomas variantas, kad D. Motiejūnas mačą pradėtų starto penkete kaip vidurio puolėjas, o T. Jonesas arba J. Smithas – kaip puolėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)