Trenerių komentarai

Joanas Plaza: „Šiose rungtynėse bandėme atsigauti psichologiškai. Nebeturime Ibrahimo Jaabero, serga Rimantas Kaukėnas. Prieš rungtynes sužinojome, kad dar nė minutei negalės padėti Robertas Javtokas. Taip pat mes susiduriame su labai nepalankiu tvarkaraščiu. Tačiau nė vienas žaidėjas nesiskundė, komanda kovėsi. Labiausiai noriu pasveikinti savo jaunus žaidėjus. Nuo sezono pradžios jie labai patobulėjo ir labai padėjo šiose rungtynėse.

Žinau, kad kitos rungtynės su CSKA bus labai sunkios. Jie prisimins šį pralaimėjimą, tačiau ši pergalė jau yra mūsų. Skiriu šią pergalę fanams, nes jie jos Maskvoje nematė nuo 1990-ųjų.

Ko išmokome iš pralaimėjimo CSKA Kaune? Kaune jie puikiai metė tritaškius, gerai kovojo dėl kamuolių, bet aš visada kartojau, kad jei mes žaisime taip, kaip mokame, galime kovoti su visomis komandomis“.

Ettore Messina: „Žalgiris“ žaidė kietai ir žaidė kaip komanda, o mes nebuvome tinkamai nusiteikę. Nuo sezono pradžios praėjo šeši mėnesiai ir dabar aš galiu pasakyti, ko galime tikėtis iš šios komandos. Prieš kelias savaites mes jau buvome susižaidę, tačiau kai pasveiko traumuoti žaidėjai, pradėjome žaisti individualiai, savanaudiškai. Tingiai žaidėme su „Unicaja“, blogai žaidėme su „Spartak“, o šiandien išėjome taip lyg rungtynės nieko nereikštų. Neturime psichologinės stiprybės, kurią turėjo praėjusios CSKA komandos. Mes tai bandome pakeisti, bet nežinau, ar mums pavyks.

Visą sezoną žaidėjuose bandėme išugdyti lyderius. Atrodė, kad procesas eina link pabaigos. Tačiau po pergalės prieš „Žalgirį“ Kaune viskas buvo išmesta į šiukšlyną ir vėl viską reikės pradėti iš naujo.

Kodėl ketvirtajame kėlinyje neprašėme pertraukėlių? Per jas komandos žaidėjai negalvoja, kaip reikės žaisti, o kaip apkaltinti komandos draugus, kad šie kažko nepadarė“.