„Noriu pasveikinti savo komandą – šiandien žaidėme gerai tiek puolime, tiek gynyboje. Be to, teko rungtyniauti prieš puikią ekipą, kuri pretenduoja į finalo ketvertą.

Žaidėjai kovojo tiek už save, tiek už tuos, kurie žaidė prasčiau. Šiandien gerai kovojome dėl kamuolių, ypač po savo krepšiu. Neblogai atlaikėme varžovų spaudimą nepaisant to, kad padarėme 16 klaidų.

Gerai gynėmės nuo „Žalgirio“ aukštaūgių metimų. Žinoma, negalime visiškai sustabdyti varžovų, tačiau šiandien atlikome puikų darbą ir iškovojome svarbią pergalę. Šį laimėjimą skiriame Aleksandrui Gomelskiui (1928-2005 - DELFI), kurio gimtadienis bus minimas penktadienį“, - spaudos konferencijoje kalbėjo CSKA strategas Ettore Messina.

A. Gomelskis 1966-1988 metais treniravo CSKA klubą ir, be kitų svarių laimėjimų, daugiau nei 10 kartų laimėjo Sovietų Sąjungos čempionatą.

Tuo tarpu žalgiriečiai neslėpė, kad ketvirtadienį nepavyko sužaisti taip, kaip planuota.

„Tai buvo labai prastos rungtynės. Prastai gynėmės, varžovai pataikė kelis svarbius tritaškius ir atitrūko. Gal tik penkiolika minučių gerai kovėmės. CSKA buvo labai motyvuota, nes šį sezoną mes juos jau esame nugalėję. Tuo tarpu mums trūko koncentracijos“, - po rungtynių DELFI sakė Kšyštofas Lavrinovičius.

„Aišku, labai nemalonu pralaimėti savo žiūrovų akivaizdoje, kai į rungtynes susirenka 16 tūkst. žmonių. Bet nieko nepadarysi. Dabar mūsų laukia svarbiausios TOP-16 etapo rungtynės ir mes negalime daugiau leisti sau pralaimėti“, - teigė Marko Popovičius.

„Žalgirio“ strategas Joanas Plaza pripažino, kad gintis, kai varžovai puikiai pataiko iš toli – itin sudėtinga.

„Šiandien CSKA šventė pelnytą pergalę. Mes negalime sau leisti tiek klysti žaidžiant su tokio lygio komanda. Prieš porą mėnesių mes buvome pirmi, kurie įveikė CSKA. Todėl šiandien varžovai su dviguba energija. Šiandien blogai priiminėjome sprendimus puolime. Visgi iš tritaškio zonos atakavome 44 proc. tikslumu ir tokio rodiklio norėtų kiekvienas treneris. Gynyboje stengėmės, gynėmės įvairiomis sistemos, bet kai varžovai iš toli pataiko bet kokia sistema veikia sunkiai.

Kovojome, bet kova buvo kiek chaotiška. Pralaimėjome tris kėlinius, o baudas metėme tik 56 proc. tikslumu. Aišku, ne tik žaidėjai kalti – aš prisiimu atsakomybę. Teko žaisti su vienu stipriausių varžovų, todėl nereikia panikuoti. Viskas prieš akis ir niekas nėra prarasta“, - spaudos konferencijoje kalbėjo J. Plaza.

Paklaustas, kodėl ketvirtadienį aikštėje nepasirodė Mindaugas Kuzminskas, J. Plaza teigė, kad toks buvo jo sprendimas.

„Pažiūrėkite į paskutines LKL rungtynes ir suprasite, kodėl aš taip nusprendžiau. Visi sprendimai turi priežastis“, - teigė treneris iš Ispanijos.

Kitas Eurolygos rungtynes „Žalgiris“ žais po savaitės – sausio 25-ą – svečiuose su Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)