„Žalgiris“ antrojo etapo E grupės rungtynėse patyrė dvi apmaudžias nesėkmes – Atėnuose žalgiriečiai 66:67 nusileido Jono Mačiulio „Panathinaikos“ ekipai bei 74:75 turėjo pripažinti Madrido „Real“, kuriam atstovauja Martynas Pocius, pranašumą.

Kol kas vienintelę pergalę antrajame etape „Žalgiris“ iškovojo namuose, rungtynėse su Malagos „Unicaja“ - 75:63.

Tuo metu CSKA, su buvusiu žalgiriečiu Sonny Weemsu, žingsniuoja pergalingai – antrajame etape CSKA iškovojo visas tris pergales. Apskritai šiame Eurolygos sezone CSKA patyrė vos vieną nesėkmę ir šventė 12 pergalių.

„Mano nuomone, CSKA tikrai pateks į geriausiųjų ketvertą nepaisant to, kaip baigsis rungtynės ketvirtadienį. Maskvos klubas prieš kitas ekipas turi pakankamą pranašumą. Bet mums finalinis ketvertas yra jau dabar. Mūsų „Final Four“ yra kova dėl vietos tarp 8 stipriausiųjų Eurolygos ekipų. Be to, mes pralaimėjome dvejas rungtynes paskutinėmis rungtynių sekundėmis, Kaune sirgaliai sukuria nuostabią atmosferą, žaidėjai atiduoda visas pastangas ir mes nusipelnėme patekti į kitą etapą. Nepaisant visų problemų mes privalome patekti tarp 8 geriausiųjų“, - sako J. Plaza.

„Rungtynės tikrai bus labai sunkios ir labai svarbios varžovams. Iš tikro visos TOP-16 varžybos svarbios. Matyt, rungtynės gali būti „taškas į tašką“, kaip mes jau pastebėjome ir visko gali būti. Taip kad intensyviai ir susikaupę ruošiamės. Žinoma, norisi išvykose laimėti, bet kas jau buvo tas pražuvo. Reikia pamiršti, nes laukia dar daug rungtynių ir visko gali būti“, - sako Rimantas Kaukėnas.

Tik trečiadienį prie „Žalgirio“ treniruočių prisijungė Darjušas Lavrinovičius. J. Plaza abejojo, kad kurį laiką nesitreniravęs aukštaūgis galės padėti ekipai ketvirtadienį. Taip pat po traumų nevisiškai pasveikę Kšyštofas Lavrinovičius ir Marko Popovičius.

„Sunkiai dirbame, bet kaip ir visos komandos susiduriame su problemomis, traumomis. Bet nesiruošiame verkšlenti – rungtynėse padarysime viską, ką galime. Jei pademonstruosime geriausią žaidimą galime varžytis su bet kuria komanda. Mes tai jau parodėme Europai“, - sako treneris iš Ispanijos.

„Žalgiris“ ir CSKA susitiks ketvirtadienį 21.45 val. Beje, šis susitikimas paskelbtas Eurolygos savaitės rungtynėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)