Visgi šešios pavardės, tikrai būsiančios Atėnų ekipos sąrašuose, skamba pakankamai įspūdingai: Jermaine'as O'Nealas (Džermeinas O'Nilas), Timas Duncanas (Timas Dankanas), Allenas Iversonas (Alenas Aiversonas), Tracy McGrady (Treisis Makgreidis), Mike'as Bibby (Maikas Bibis), Richardas Jeffersonas (Ričerdas Džefersonas).

Tarp abejojančių minimi Jasonas Kiddas (Džeisonas Kidas), Karlas Malone'as (Karlas Malounas), Eltonas Brandas (Eltonas Brendas), Kevinas Garnettas (Kevinas Garnetas) ir Ray Allenas (Rėjus Alenas). Vince'as Carteris (Vinsas Karteris) jau atsiėmė savo kandidatūrą dėl vasarą įvyksiančių krepšininko vestuvių, o Kobe Bryantui (Kobei Brajantui) sutrukdyti gali tebesitęsiantis teismo procesas.

"Rinktinės žaidėjų sąrašą turėjome paskelbti gegužės pirmąją, - kalba "USA Basketball" atrankos į nacionalinę rinktinę komisijos narys Stu Jacksonas (Stu Džeksonas). - Dabartinėmis aplinkybėmis tai tiesiog neįmanoma."

Tarp priežasčių, krepšininkų minimų abejojant dėl nevykimo į olimpiadą, minimos noras išsigydyti traumas, praleisti laiką su šeima ar terorizmo baimė.

Sh.O'Nealas ir K.Garnettas minėjo, kad jų dalyvavimas priklausys nuo to, kiek toli atkrintamosiose varžybose keliaus atitinkamai "Lakers" ir "Timberwolves".

"New Jersey Nets" gynėjas Jasonas Kiddas olimpines žaidynes gali praleisti dėl nesiliaujančių kelio skausmų, dėl kurių po NBA atkrintamųjų varžybų gali tekti gulti ant operacinio stalo. K.Malone'as ir E.Brandas taip pat turi problemų dėl traumų, be to, K.Malone'as pareiškė, kad jį gąsdina žaidimas miestuose, kuriuose auga "antiamerikietiškos nuotaikos".

"Žaidėjai, be abejonės, susirūpinę dėl to, - kalba J.O'Nealas. - Visi turime televizorius ir matome, kad teroristai bet kokia kaina stengiasi būti pastebėti".

Tuo tarpu "Houston Rockets" vidurio puolėjas Yao Mingas (Jao Mingas), atstovaujantis Kinijos rinktinei, pareiškė, kad saugumo garantijos, jo nuomone, yra pakankamos, o olimpinio kaimelio gyvenimo kokybė taip pat būsianti gera.

JAV krepšinio rinktinės nariai gyvens kruiziniame laive, prišvartuotame Pirėjo uoste.

"Be abejo, man tai kelia susirūpinimą, - pareiškė R.Allenas. - Anksčiau mes negalvojome, kad koks savižudis gali susisprogdinti, tuo tarpu dabar tai labai reali grėsmė".

Per visą olimpiadų istoriją JAV krepšinio rinktinė pralaimėjo vos du kartus - 1972 ir 1988 metais, o iškovojo net 109 pergales.

"Atrankos komitetas toliau dirbs, stengdamasis rasti labiausiai tinkamus kandidatus, - patikino S.Jacksonas. - Mūsų tikslas yra suburti pačią geriausią komandą, galinčią laimėti aukso medalius, ir mes toliau jo sieksime".

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją