Tradicinė techninė pražanga ketvirtame kėlinyje menkai teapramino Š. Jasikevičių – išvydęs auklėtinių nesėkmę Vilniuje 73:82, treneris po rungtynių suskaičiavo virtinę teisėjų sprendimų, jo manymu, lėmusių dvikovos baigtį.

„Kiekvienas 50/50 švilpukas buvo neaiškus, buvo daug detalių, kurios galėjo nusversti mačą į kitą pusę. Dvi pražangos Jankūnui pirmame kėlinyje labai neaiškios, Girdžiūnas net pats kėlė ranką, bet liko nenubaustas, Echodui pirmą kartą pražanga švilpiama, o paskui, identiškoje situacijoje, jau nebe. Paskui buvo Mavrokefalidžio „neštas“ kamuolys, abejotina Pangoso pražanga, Echodas užmynė ant užribio linijos. O tada – techninė treneriui. Bent ji pelnyta, nes tikrai buvo peržengtos ribos“, – piktinosi „Žalgirio“ vairininkas.

Jis tvirtino jau nuo pusfinalio etapo jaučiantis LKL palankumą „Lietuvos rytui“.

„Lyga dabar labai patenkinta, be jokių kalbų. Jie norėjo šito finalo, tai aiškiai matėsi pusfinalio serijoje. Žinau, kad gausiu baudą, bet kas iš to. Supyks žmona, ir tiek. Nešnekėti apie tai negalima. Žinome, kad ilgesnė serija visiems maloniau. Lyga norėjo, jai faina. Mes žiūrime iš savo pusės. Aš suprantu, kad už mūsų nugaros yra daug fanų, jie nori pasiaiškinimo. Faktas, kad neužvedžiau komandos taip, kaip Rimas (Kurtinaitis – Krepšinis.lt), faktas, kad neatlikome savo darbo“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Žalgirio“ treneris pripažino, kad varžovai buvo labiau motyvuoti

„Laimėjo komanda, kuri labiau to norėjo. Jie tikrai kabinosi į atlapus, ėjo iš paskutiniųjų. Mes neatsakėme į fizinį kontaktą, visur vėlavome, net nesuprantu, kaip pirmoje pusėje atsilikome tik 6 taškais. Žinant, kaip rungtyniaujame po Eurolygos finalo ketverto Belgrade, manęs toks žaidimas nestebina, neturėtų stebinti kitų.

„Lietuvos rytas“ šiandien naudojo vieną derinį, kurį turi nuo sezono pradžios. Kevinas Pangosas jį mintinai žino. Ir kažkodėl vis tiek visąlaik varžovai aplenkdavo, būdavo priekyje. Ne deriniai žaidžia, o žaidėjų širdys. Jos šiandien daugiau įdėjo „Lietuvos rytas“. Viskas prasideda iš naujo, ir dabar serija jau penkerių rungtynių“, – dėstė Š. Jasikevičius.

Ne vilniečių gynyba, o savo auklėtinių kovingumo stoka jis aiškino ir beveik neutralizuotą „Žalgirio“ perimetro žaidėjų grandį, kurioje išsiskyrė vienintelis Vasilije Micičius, pelnęs 13 taškų ir atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus. Palyginkime: vos prieš dvi dienas pirmose serijos rungtynėse 24 taškus surinkęs Artūras Milaknis Vilniuje liko su „riestainiu“ ir žaidė „į minusą“ (-6 naudingumo balai).

Tuo metu „Lietuvos ryto“ gynėjai Benas Madgenas (19 tšk.) ir Chrisas Krameris (13 tšk.) puikiai talkino visą sezoną prieš „Žalgirį“ blankiai žaidusiam vidurio puolėjui Loukui Mavrokefalidžiui, kuris šįsyk buvo nesulaikomas ir suvertė net 24 taškus per 28 minutes aikštėje.

„Nebuvo galima ilgai laikyti aikštėje taip besiginančio Milaknio. O kai jis blogai ginasi, blogai ir puola. Bet Artūras žino, kad aš juo labai pasitikiu.

Mavro yra man draugelis, todėl privalau sakyti, kad jis labai geras. Mes jį padarėme dar geresnį. Už Kramerio taškus aš prisiimu atsakomybę, bet dėl Madgeno to padaryti negaliu, niekas nesitarė ginantis ties juo rizikuoti. Jei Madgenas sugeba kontratakuodamas įmesti dvitaškį su pražanga, kai turime vos vieną komandinę pražangą, aš neturiu ką pasakyti“, – savo ekipos žaidimą ir sprendimus kritikavo Š. Jasikevičius.

Išlyginus serijos iki keturių pergalių rezultatą (1–1), kova dėl LKL aukso žiedų vėl tęsis Kaune. Kitas finalo mačas vyks ketvirtadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (290)