Jei po pralaimėjimo Klaipėdos „Neptūnui“ Š. Jasikevičius žodžiais piktai karšė kailį „Žalgirio“ krepšininkams, trečiadienio pergalė Stambule prieš „Anadolu Efes“ ekipos strategą nuteikė visiškai kitaip.

Varžovai atsitiesė, nes mes šiek tiek pametėme galvas. Tačiau kai mes kontroliavome žaidimą, kai su kamuoliu judėjome ten, kur reikia judėti, viskas buvo tvarkoje. Kai mes buvome disciplinuoti, atrodėme tikrai gerai. Bet kai pametėme galvas, tai pakriko ir žaidimo planas – tada mes kentėjome.
Šarūnas Jasikevičius

„Tai buvo žingsnis į priekį“, – 93:79 išvykoje iškovotą pergalę prieš „Anadolu Efes“ įvertino Š. Jasikevičius.

Vienu metu „Žalgiris“ prieš Stambulo komandą pirmavo net 23 taškų persvara (67:44), tačiau šį pranašumą turkai ketvirtame kėlinyje buvo apkarpę iki 7 taškų (79:86).

„Varžovai atsitiesė, nes mes šiek tiek pametėme galvas. Tačiau kai mes kontroliavome žaidimą, kai su kamuoliu judėjome ten, kur reikia judėti, viskas buvo tvarkoje. Kai mes buvome disciplinuoti, atrodėme tikrai gerai. Bet kai pametėme galvas, tai pakriko ir žaidimo planas – tada mes kentėjome“, – pažymėjo Š. Jasikevičius.

Paklaustas, kodėl jo komanda sąlyginai nedaug tritaškių metimų (Kaune rungtynėse su Vitorijos „Baskonia“ žalgiriečiai metė 11, o Stambule iš toli atakavo 14 kartų), Šaras nusijuokė.

„Man nerūpi, kiek komanda išmes tritaškių. Tai tik smulki detalė. Jeigu jie yra laisvi, jie gali išmesti 50. Viskas sukasi apie tai, kad gautume progą geram metimui, kad atakuotume iš gerų padėčių“, – teigė strategas, kurio auklėtinių jau penktadienį Kaune laukia dvikova su kita Turkijos komanda – į Lietuvą atskrenda Eurolygos vicečempionė Stambulo „Fenerbahče“ ekipa.

Šiai komandai „Žalgiris“ praėjusį sezoną nusileido Eurolygos pusfinalio rungtynėse Belgrade.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)