Iš toli „Žalgiris“ atakavo net 57 proc. taiklumu (11/19). Net 6 tritaškius iš 7 pataikė Artūras Milaknis, iš viso pelnęs 24 taškus. Po krepšiais dominavęs Brandonas Daviesas pelnė 21 tašką. Abu žalgiriečiai surinko po 27 naudingumo balus.

Š. Jasikevičius nustebintas

Spaudos konferencijoje Š. Jasikevičius neslėpė, kad šeštadienio rungtynės jį nustebino.

„Manau, kad puolime žaidėme neblogai. Daug ką sugalvojome – pavyko. Neatlikome gynybinio plano. Tikimės ilgos serijos – per 12 dienų žaisti 7 rungtynes yra sudėtinga. Pirmoje pusėje mes labai prastai gynėmės. Jei turi tarpą yra labai sunku išlaikyti puolimą, o gynyba lieka. Šiandien buvo atvirkščiai. Puolimas, pataikymas kartais atsimuša po pertraukos. Keista, kad šiandien buvo atvirkščiai – gynybą turime kontroliuoti. Buvo labai daug nesusikalbėjimo, daug metimų gavome paskutinėmis minutėmis. Gal geresnė situacija su klaidomis, kas anksčiau buvo didelė mūsų problema. Mums aišku labai didelis pliusas pataikyti 11 tritaškių“, - teigė Š. Jasikevičius.

Šeštadienio mačas pasižymėjo itin tritaškių metimų gausa.

„Rytas“ yra metikų komanda. Kad jie išmetė 31 tritaškį yra per daug. Jie pataikė sunkius tritaškius, tačiau tiek leisti yra per daug. Tuo tarpu A. Milaknio tritaškiai buvo emocinis užtaisas. Kai mes turėjome problemų užpulti, tai A. Milaknio tritaškiai mums ištempdavo. Gerai, kad kai kuriose situacijoje buvo jis laisvas. Jo tritaškiai buvo labai labai svarbūs“, - neslėpė treneris.


R. Kurtinaitis: ne viskas taip blogai

Po rungtynių „Lietuvos ryto“ strategas Rimas Kurtinaitis tragedijos nedarė.

„Rungtynės nepasisekė – tris kėlinius kovojome kaip lygūs su lygiais. Po trijų kėlinių paleidome „Žalgirį“. Pagal skaičius nėra viskas taip blogai – klaidų padarėme mažiau, nei „Žalgiris“ (…) „Žalgiris“ visą sezoną žaidžia gerai. Kalbant apie rezultatyvius perdavimus, pas „Žalgirį“ kamuolys judėjo kur kas geriau“ , - kalbėjo R. Kurtinaitis.

Strategas neslėpė, kad kertinis ginklas šeštadienį buvo A. Milaknis.

„Šiandien A. Milaknis sužaidė labai puikiai – kelis kartus sužaidėme prastai gynyboje ir jis visiškai laisvas metė, tačiau pataikė ir kelis sunkius metimus. Kiek rungtynių žaidėme, anksčiau gynėmės geriau. Keitėme gynybines schemas – kai kurios veikė, kai kurios ne. Žiūrėsime, taisysime“, - teigė treneris.

R. Kurtinaitis neslėpė, kad šeštadienį buvo labai reikalingi Kramerio tolimi metimai.

„Jis neturi fizinių problemų. Matyt, tai psichologija. Kartais jis metė visiškai laisvas ir nepataikė. Gaila, bet reikia žaisti toliau“, - spaudos konferencijoje teigė R. Kurtinaitis.

Treneris taip pat neslėpė, kad bus labai sunku ir kitose finalo serijos rungtynėse stabdyti B. Daviesą.

„Sudėtinga. Mes turime jauną Echodą, kuris šiandien žaidžia virš savo galimybių, bet kartais mes negalime nieko prieš pastatyti prieš Daviesą, kuris dominuoja Eurolygoje“, - neslėpė treneris.

Antrasis serijos susitikimas bus žaidžiamas pirmadienį Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)