Antroje mačo pusėje išsijudinę žalgiriečiai atgijo puolime ir per du kėlinius pelnė net 44 taškus bei 73:69 įveikė „Lietkabelį“.

Po susitikimo svečių treneris Šarūnas Jasikevičius atskleidė, kad panašaus vaizdo ir tikėjosi.

„Aš galvoju, kad rungtynės mums buvo prastos. Sąžiningai aš gerų jų ir nesitikėjau. Norėjosi laimėti keletu taškelių, tą pasakiau žaidėjams ir jie tai įvykdė.

Kaip jau sakiau, esame išsibalansavę, žaidėjų pastangos – puikios, bet galvos – perpildytos visokių minčių. Kažkas neleidžia koncentruotis į žaidimą. O tai, manau, yra dėl ketverių pralaimėtų rungtynių. Atsirado nervingumas, todėl gražaus krepšinio negalime rodyti.

Šiandien galėjo viskas būti gerokai lengviau, jeigu ne aibė pramestų baudų ir metimų iš po krepšio. Sakau: sunkus tas periodas ir daugybė tų rungtynių mums nepadeda, norėtųsi truputį ramybės ir treniruočių. Bet yra kaip yra – nereikia verkti, kaip sakoma. Reikia iš tos situacijos išlipti“, – kalbėjo Šaras.
„Tritaškius pirmiausia reikia turėti, kam mesti. Kitas dalykas – pats svarbiausias – juos reikia susikurti. Varžovai irgi nėra kvaili, žino, kad tritaškius mes M. Grigonis ir Artūras Milaknis, kurie jau tikrai nepraleis progos, o manęs tai absoliučiai nejaudina, nes žinau, kad su visa mūsų sistema esame viena geriausiai puolančių komandų Eurolygoje.
Šarūnas Jasikevičius

Įspūdingai Panevėžyje pasirodė „Žalgirio“ amerikietis Nate'as Woltersas, kuris netgi buvo arti trigubo dublio – surinko 18 taškų, 9 atkovotus kamuolius ir 8 rezultatyvius perdavimus.

„Per pastarąsias dvejas-trejas rungtynes matau daug gerų ženklų. Šiandien ir pats Nate'o žaidimas, ir gautas psichologinis bei fizinis krūvis jam tikrai padės sugrįžti į tą ritmą. Bet jam reikia pagalbos – tai faktorius, kurį visi žinome. Paulius momentais žaidė gerai. Marius šiandien tikrai jautėsi gerai.

Mes vis dar nesulaukiame rungtynių, kad pas mus dauguma sužaistų gerai. Tikėsime, kad tai yra netolimoje ateityje.

Žinote, vis dėlto nereikia meluoti – kažkiek dega užpakalis visiems. Ir į tą gaisrą mesti naują žaidėją yra nelabai logiška. Pasiekėme pergalę, toliau bandome spręsti savo problemas ir tikimės, kad tas labai sunkus laikotarpis yra jau už nugaros“, – vylėsi strategas.

Paklaustas apie pastaruoju metu stringantį jo auklėtinių puolimą Š. Jasikevičius.

„Nebuvo šiandien jau taip blogai. Žaidžiant prieš komandą, kuri turi labai daug laiko pasiruošti, jeigu mes sumestume keletą baudelių... Žinote, krepšinis apsiverčia labai greitai. Pirmoje pusėje mes prametėme devynias, įsivaizduoji? Ir vis tiek žaidėme.
Kiekvienas mūsų laisvas žmogus meta. Jeigu šiandienai mes ieškome kažkokių sliekų, tai, aišku, tada tritaškiai. Bet kiekvieną kartą ieškodamas sliekų, rasi jų daug.
Šarūnas Jasikevičius

Būti priekyje psichologiškai kažkiek yra lengviau negu pastoviai atsilikti, ypač kai tu praloši ketverias rungtynes iš eilės. Tad galėtų viskas būti lengviau, bet to lengviau nereikia tikėtis. Komandos gyvenime būna tokie periodai, iš kurių gali išlipti tik su savo charakteriu, buvimu kartu ir atsidavimu sistemai. Kitas kelias absoliučiai neegzistuoja“, – teigė jis.

Pasiteiravus, kodėl žalgiriečiai ir toliau privengia tritaškių (5/12 prieš „Lietkabelį“ – Krepšinis.lt), Šaras nevyniojo žodžių į vatą.

„Tritaškius pirmiausia reikia turėti, kam mesti. Kitas dalykas – pats svarbiausias – juos reikia susikurti. Varžovai irgi nėra kvaili, žino, kad tritaškius mes M. Grigonis ir Artūras Milaknis, kurie jau tikrai nepraleis progos, o manęs tai absoliučiai nejaudina, nes žinau, kad su visa mūsų sistema esame viena geriausiai puolančių komandų Eurolygoje. Galbūt ne šiai dienai, tačiau mes bandome įvesti naujus žmones.

Kiekvienas mūsų laisvas žmogus meta. Jeigu šiandienai mes ieškome kažkokių sliekų, tai, aišku, yra tritaškiai. Bet kiekvieną kartą ieškodamas sliekų, rasi jų daug“, – vaizdžiai aiškino specialistas.

Artėjančią savaitę „Žalgirio“ vėl laukia trejos rungtynės: antradienį svečiuose – Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio mačas su „Šiauliais“, penktadienį namuose – Eurolygos mūšis su Atėnų „Panathinaikos“ ir sekmadienį taip pat Kaune – LKL dvikova su Kėdainių „Nevėžiu“.

Š. Jasikevičius užsiminė, kad jam kaip ir nelogiškai atrodo tai, kad šiauliečiai savo turo mačą žaidė diena anksčiau – šeštadienį.

„Tai yra vienas iš titulų ir mes nežiūrėsime į jį pro pirštus, bet idėja visada yra ta, kad mūsų komandoje žaistų 12 žaidėjų, jeigu įmanoma. Kartais tai pavyksta, kartais ne“, – sakė „Žalgirio“ galva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)