Pirmąjį mačą Lietuvoje „Raudonoji žvaigždė“ praėjusį lapkritį laimėjo 61:59.

Tuomet serbai vertėsi be traumuotų Strato Perperoglou, Derricko Browno bei Jameso Gisto traumos, o dabar situacija – priešinga.

Tiesa, iš pastarųjų Belgrado klubas sulaukė tik J. Gisto sugrįžimo, tačiau spragas vykusiai užpildė naujokai Kevinas Punteris ir Vladimiras Štimacas, 2005-2008 metais priklausęs „Žalgiriui“.

Be to, trečiadienį Serbijos sostinėje šeimininkai galės kliautis ir visoje Europoje pagarsėjusiu „Štark“ arenos užnugariu.

„Jie ir šiaip atletiški, o namuose žaidžia dar atletiškiau. Dabar „Crvena Zvezda“ smarkiai pasistiprinusi, komanda ant bangos. K. Punteris prideda taškų, V. Štimacas – jėgos po krepšiu. Abu įsiliejo į komandą puikiai. Jau šiaip Belgrade būna sunku, dabar bus dar sunkiau“, – prieš išvyką į Belgradą komentavo Lietuvos čempionų vairininkas Šarūnas Jasikevičius.

„Crvena Zvezda“ laimėjo ketverias rungtynes iš eilės ir septynerias per devynis pastaruosius turus.

Praėjusią savaitę pergalę 83:80 svečiuose prieš Vilerbano ASVEL (Prancūzija) serbai išplėšė paskutinę sekundę, tritaškį paleidus K. Punteriui.

Tai buvo ketvirtas kartas šiame sezone, kai „Crvena Zvezda“ triumfavo vienu metimu panaikinamu skirtumu. Iš viso Dragano Šakotos auklėtiniai laimėjo lygiai pusę iš 18 sužaistų susitikimų ir turnyro lentelėje užima aštuntą vietą.

„Kūrybos galbūt ne per daugiausiai, bet kažkaip suranda būdų laimėti, lemiamu metu pataikyti į krepšį“, – įvertino Š. Jasikevičius, kurio komanda dabar žengia 16-a (5/13).

„Crvena Zvezda“ šiuo metu demonstruoja geriausią gynybą Eurolygoje – praleidžia tik po 75,4 taško. „Žalgiris“ leidžia varžovams įmesti 77,3 taško.

Geriausiai Serbijos klube rungtyniauja gynėjas Lorenzo Brownas. Jis renka 14,1 taško, atlieka 4,6 rezultatyvaus perdavimo, atkovoja 3,8 kamuolio, sukaupia 16,5 naudingumo balo.

Eurolygoje „Žalgiris“ su „Crvena Zvezda“ iki šiol varžėsi septynis kartus ir iškovojo keturias pergales.

Į dar vieną kovą kauniečiai stos trečiadienį, nuo 20 val. Lietuvos laiku.

Jau penktadienį jų lauks kita akistata išvykoje – šįsyk su Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)