Kauno „Žalgirio“ kapitonas buvo svarbus veikėjas trečiojoje šio sezono akistatoje su principiniais varžovais.

Iki pertraukos puolėjas pelnė 10 taškų, antroje mačo dalyje pridėjo vieną dvitaškį ir rezultatyvumu savo ekipoje nusileido tik Artūrui Milakniui (17 taškų) bei Edgarui Ulanovui (16).

Per 21 žaidimo minutę P. Jankūnas taip pat atkovojo 6 kamuolius, o kauniečiai namuose pranoko „Rytą“ 71:61.

Kitaip nei dauguma kitų dvikovos dalyvių, po rungtynių 35-erių aukštaūgis nesutiko, jog jų baigtį išsprendė šeimininkų sprintas 16:0 antrame kėlinyje, ir gyrė vilniečius už bandymą atgaivinti intrigą.

„Manau, kad tuo momentu mūsų intensyvumas buvo didžiausias per visas rungtynes, ir tai davė vaisių. Atkovojome, perėmėme kamuolių, pelnėme „lengvų“ taškų. Bet nepasakyčiau, kad tas vienas spurtas viską išsprendė. Kovos buvo ir antroje pusėje, skirtumas buvo sumažėjęs iki 4 taškų.

„Rytas“ tobulėja, žaidėjai žino savo vaidmenis, kas ką gali, bando išnaudoti stipriąsias puses, geriausią formą pasiekusius žaidėjus“, – Krepšinis.lt kalbėjo P. Jankūnas.

Tuo metu jis pats sekmadienį buvo išnaudojamas ne visai įprastai. Veteranas keturis kartus atakavo iš trijų taškų zonos ir pusę metimų pataikė.

Pastaraisiais metais P. Jankūnas retai kada renkasi tritaškį – dažniau atakas užbaigia metimu iš vidutinio nuotolio. Bet nuo sausio 9 d., kai pataikė pirmą tolimą metimą Eurolygoje į Madrido „Real“ krepšį, tarsi atgavo pasitikėjimą.

Tritaškiu jis nustebino ir Berlyno ALBA, ir „Šiaulius“.

Vis dėlto pats P. Jankūnas nemano, kad šiuo ginklu žvangins dažniau.

„Tritaškiai nėra mano stiprioji pusė, tad nereikia labai džiaugtis. Vieną kartą įkrito – kitus dešimt galiu pramesti“, – savikritiškas puolėjas.

Primename, kad pirmąsias dvejas šio sezono tarpusavio rungtynes „Žalgiris“ laimėjo 88:70 (Vilniuje) ir 78:72 (Kaune). Paskutinį kartą reguliariajame sezone ekipos susitiks balandžio 13 d. sostinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)