„Baskonia“ dominavo pirmame ir trečiame kėlinyje, CSKA taisė reikalus per lyginius ketvirčius.

Antroje rungtynių dalyje iniciatyvos ėmėsi firminiais metimais Duško Ivanovičiaus auklėtinių gynybą griovęs Mike'as Jamesas, tačiau ne mažiau efektingų atsakymų turėjo ir Luca Vildoza su Pierria Henry.

Rungtynių kulminacija gniaužė kvapą.


Likus žaisti 14 sek. iki finalinės sirenos L. Vildoza pataikė tik vieną baudą iš dviejų, palikdamas CSKA galimybę išlyginti rezultatą vienu metimu – 94:91.

Kitoje aikštės pusėje Achille Polonara neatsakingai trijų taškų zonoje prasižengė prieš Janį Strelnieką, bet latvio ranka prie baudų metimų linijos taip pat sykį sudrebėjo.

Maskviečiai pažeidė taisykles prieš Youssoupha Fallą, kuris irgi realizavo vieną baudos metimą iš dviejų – 95:93.

CSKA buvo likusios 8 sekundės, ir po minutės pertraukėlės kamuolys atsidūrė M. Jameso rankose.

Amerikietis išvengė rizikingo P. Henry bandymo perimti kamuolį, bet tuomet prieš jį pačiu laiku atsidūrė Tadas Sedekerskis, privertęs mesti nepatogų metimą, kuris skriejo pro šalį.

Puolėjas iš Lietuvos žaidė svarbiausiu metu, stabdydamas tiek M. Jamesą, tiek Tornikę Šengeliją.

Šįkart T. Sedekerskis buvo naudingas ne tik gynyboje – per 20 min. jis pelnė 8 taškus (1/2 dvitaškių, 2/2 tritaškių), sužaisdamas rezultatyviausias karjeros rungtynes Eurolygoje.

Nugalėtojų gretose vienas naudingiausių buvo ir Rokas Giedraitis, kuris surinko 17 taškų (4/6 dvitaškių, 3/6 tritaškių, 3/6 baudų), atkovojo 6 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

CSKA nepadėjo pavydėtinas pataikymas iš toli – 14/28 tritaškių (50 proc.). Tiesa, ne ką atsiliko ir Ispanijos čempionai (11/23, 48 proc.), atlikę 23 rezultatyvius perdavimus.

„Baskonia“: Pierria Henry (10 rez. perd.) ir Achille Polonara – po 18, Rokas Giedraitis 17, Youssoupha Fallas 16 (9 atk. kam.), Luca Vildoza 12;


CSKA: Mike'as Jamesas 20 (3/11 dvit., 4/8 trit., 7 rez. perd.), Joelis Bolomboy (9 atk. kam.), Janis Strelniekas ir Tornikė Šengelija (5/14 dvit., 9 atk. kam., 6 rez. perd.) – po 13, Darrunas Hilliardas 9.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)