„Raptors“ marškinėlius jau penktąjį sezoną vilkėsiantis J. Valančiūnas rungtynes tradiciškai pradėjo starto penkete ir aikštelėje iš viso praleido 22 minutes.

Per šį laiką 24-erių metų uteniškis pelnė 5 taškus (2/8 dvit., 1/1 baud. met.), atkovojo 4 kamuolius, atliko bloką, nė sykio nesuklydo, tačiau prasižengė 2 kartus.

Tačiau lietuviui sunkiai sekėsi ne tik puolime, bet ir gynyboje – pagrindinis varžovų centras 32-ejų metų Marcinas Gortatas iš Lenkijos per 28 minutes pasižymėjo 16 taškų (7/8 dvit., 2/3 baud. met.), 8 atkovotais kamuoliais ir 3 blokais.

„Po tokio kraupaus pasirodymo visi žaidėjai nusipelnė kritikos, bet niekas neatrodė blogiau nei Jonas Valančiūnas. Jis nesugebėjo atlikti net elementariausių dalykų – gynyboje stovėjo kaip statula, pamesdavo iš akiračio savo žmogų, o žaisdamas pikenrolą atrodė tarsi švininėmis kojomis.

Jūs juokaujate? Kas per mėšlas čia buvo? Nejaugi jis būtent taip nori pradėti savo persilaužimo sezoną? Jis net puolime nesugebėjo nieko nuveikti“, – socialiniame tinkle „Twitter“, negailėdamas ir keiksmažodžių, rašė „Raptors Republic“ apžvalgininkas Lou Williamas.

„Jonas tikrai buvo tragiškas. Tai mane labai neramina, nes jis – vienintelis patikimas komandos centras“, – pridėjo amerikietis, kurio kolega Blake‘as Murphy JV žaidimą įvertino blogiausiu įmanomu pažymiu – F.

„Tragiška lietuvio gynyba privertė „Twitter“ tinkle pratrūkti ir Lou Williamą. Būna juodų dienų, bet Valančiūnas taip žaidžia jau visą savaitę. Atrodo, kad jo kondicija regresavo. Jis per daug geras žaidėjas, kad taip baisiai žaistų kelis mačus iš eilės“, – šiek tiek švelniau situaciją vertino B. Murphy.

213 cm ūgio uteniškis per septynerias Kanados klubo draugiškas rungtynes aikštėje nepasirodė tik vieneriose – prieš Argentinos čempionus, kuomet Dwane'as Casey nusprendė pailsinti visus savo lyderius.

Centras iš Lietuvos ikisezoninio etapo metu ant parketo praleisdavo po 21 minutę, pelnydavo po 8,8 taško, atkovodavo po 7,5 kamuolio ir varžovams išrašydavo po 1 bloką.

„Raptors“ ekipa reguliarųjį sezoną pradės spalio 27 dieną 2:30 val. Lietuvos laiku namuose priimdama Detroito „Pistons“ krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)